Κομοτηνή: «Ιερό» Ραντεβού

19:18 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιστή σε ένα «ιερό » ραντεβού παραμένει εδώ και πολλά χρόνια μια ομάδα γυναικών από την Ενορία του Αγίου Στυλιανού της Κομοτηνής. «Χρόνια τώρα βοηθάμε» λέει η «ψυχή» της προσπάθειας, η κα Αφροδίτη Κεφαλίδου. Χωρίς νεωκόρο ο Ναός έχει τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται φροντίδα για να διατηρηθεί καθαρός. Έτσι, εκείνη και οι γειτόνισσες της, η κα Νούλα Τσακίρη, η κα Ξανθούλα, η κα Βούλα και η κα Άννα ενώνουν τις δυνάμεις τους, στέκονται στο πλευρό του πατέρα Αλέξανδρου, του Ιερέα της Εκκλησίας και φροντίζουν καθετί στον όμορφο Ναό.

Η κα Αφροδίτη είναι η «παλαιότερη» σ’ αυτή την εθελοντική

προσπάθεια. Περισσότερες από τρεις δεκαετίες με το ξεσκονόπανο, την σφουγγαρίστρα και το σφουγγάρι στα χέρια. «Από μικρό κορίτσι με προσέλκυσε το περιβάλλον της Εκκλησίας» δηλώνει και σπεύδει να εξηγήσει ότι σίγουρα την εβδομάδα μια φορά γίνεται ένα φρεσκάρισμα στο χώρο και τέσσερις φορές το χρόνο μια γενική καθαριότητα. «Έχουμε άριστη συνεργασία μεταξύ μας και δεν νιώθουμε κούραση. Ίσα- ίσα νιώθουμε ευχαρίστηση» τονίζει η κα Αφροδίτη. Δεν χάνουν ποτέ αυτό το «ραντεβού». Ανταμώνουν στον αγαπημένο τους χώρο, δέχονται τις οδηγίες από τον πατέρα Αλέξανδρο και συνεχίζουν ακούραστες λάμποντας στην κυριολεξία τον Ναό.

«Αν εθελοντικά ο καθένας βοηθούσε και προσέφερε στην πόλη σίγουρα θα είχε άλλη εικόνα» δηλώνει η κα Αφροδίτη στέλνοντας έτσι ένα ξεχωριστό μήνυμα. «Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ. Λίγο. Ειλικρινά, δεν χρειάζεται πολύ, αλλά λίγο να προσπαθήσει κάποιος, στη γειτονιά, στο δρόμο, στους δημόσιους χώρους, θα αλλάξει η πολιτεία μας και ο κόσμος θα είναι πιο όμορφος.»
Φώτο:Η Αφροδίτη Κεφαλίδου κατά τη διάρκεια εργασιών στο Ναό Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα