Αντιπαράθεση Τζανακόπουλου σε Κικίλια για απόφαση του Eurogroup

15:31 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας με τις οποίες εξαπέλυε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας πως φέρνει νέο Μνημόνιο, και υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων, για πολλά χρόνια. Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας καλεί τον κ. Κικίλια αντί να μιλά με απύθμενο θράσος να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

«Η

ΝΔ που πριν από λίγο καιρό μας καλούσε να πάρουμε «τόσα και άλλα τόσα μέτρα» αλλά και ο κ. Κικίλιας, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για την συμφωνία της 7ης Απριλίου», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση παρά τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη στήριξη που τους προσέφερε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο αλλά και να κερδίσει τη μάχη για τα εργασιακά, που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς».
Εάν τελικά η δήλωση του κ. Κικίλια προκύπτει από ασύγγνωστη άγνοια ή από πρόθεση διαστρέβλωσης λίγο ενδιαφέρει, συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσπως και τον καλεί «αντί με απύθμενο θράσος να μιλά για τη σημερινή κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία, θα ήταν πιο συνετό να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα προγράμματα περικοπών και επιβαρύνσεων άνω των 50 δισ. ευρώ που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις τις οποίες ο ίδιος στήριξε και στις οποίες συμμετείχε». Αναφέρει ακόμη ότι η συνολική υφεσιακή επίπτωση των προγραμμάτων αυτών άγγιξε το πρωτοφανές 20% καθώς και ότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030 και καταλήγει ότι ο κ. Κικίλιας μπορεί όλα αυτά να θέλει να τα ξεχάσει. Ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνά.

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί, τελικά, να κλείσει τη β’ αξιολόγηση με τον χειρότερο τρόπο. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του, τονίζει ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο με βαριά υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων και νέα περικοπή συντάξεων. Επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα πέραν του κοινοβουλευτικού της βίου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης, καταλήγοντας ότι ο κ. Τσίπρας, με την ανικανότητα και τις εμμονές του, φέρνει τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων για πολλά χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα