Αναβλήθηκε η δίκη των 4 της Ιερισσού - Σύσκεψη στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

16:56 8/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, καθώς η δίκη τους για την επίθεση στις Σκουριές πήρε αναβολή από για τις 20 Μαρτίου. Έξω από το Αυτόφωρο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, ανέβαλε για τις 17 Ιανουαρίου 2014 τη δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Σκουριές. Εν τω μεταξύ ηρεμία
επικρατεί στην Ιερισσό, μετά τα επεισόδια της Πέμπτης, ενώ για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Βήμα για την εκτόνωση της έντασης που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στη βορειοανατολική Χαλκιδική, χαρακτηρίστηκε η σύσκεψη που έγινε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, υπό τον προϊστάμενό της Παναγή Γιαννάκη, ο οποίος ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ιερισσό μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων της περιοχής.

Από τη σύσκεψη απείχε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί. Ο δήμαρχος, πάντως, φέρεται -κατά τη σύσκεψη- να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα, τονίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για τη συνάντηση.

Όπως έγινε γνωστό, κοινός παρονομαστής όλων των πλευρών ήταν η ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης που καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες στη βορειοανατολική Χαλκιδική και ιδιαίτερα στην Ιερισσό. Προς την κατεύθυνση αυτή, συμφώνησαν αφενός να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους και αφετέρου να εφαρμοστεί η νομιμότητα και το Σύνταγμα κατά το στάδιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές. Για το τελευταίο εγγυήθηκε προσωπικά ο εισαγγελέας Εφετών Π. Γιαννάκης.

Εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων φέρονται να εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την «αστυνομική καταστολή» που «ξεπερνάει τα όρια της νομιμότητας», ενώ αμφισβήτησαν τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) από κατοίκους που προσήχθησαν για την εμπρηστική επίθεση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να δικαιολόγησε την αστυνομική επέμβαση, λέγοντας ότι η χρήση χημικών έγινε για να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι και ότι δεν ήταν στόχος το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Σχετικές ειδήσεις:

Σύσκεψη για εκτόνωση της έντασης στη Χαλκιδική

Επένδυση Χαλκιδικής: Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΑΥΓΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα