Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων θα εγκαταστήσει στην Αθήνα το Κόσσοβο

16:55 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων θα εγκαταστήσει στην Αθήνα το Κόσσοβο, ανακοίνωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από συνάντηση με τον Κοσσοβάρο ομόλογό του, Ενβέρ Χοτζάι, αν και η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κόσσοβο.

Ο κ. Αβραμόπουλος

διευκρίνισε ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τις θέσεις της Ελλάδας ως προς το καθεστώς του Κοσσόβου, αλλά αποτελεί σαφές μήνυμα ότι η ανάπτυξη είναι βασικό εργαλείο και καταλύτης για την ειρήνη.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες επενδυτικής, εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και χαρακτήρισε «πολύ σημαντικά» τα αποτελέσματα του διαλόγου ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.

Επανέλαβε τη θέση της ΕΕ ότι τα δυτικά Βαλκάνια έχουν σαφώς «ευρωπαϊκή προοπτική» και κάλεσε το Κόσσοβο να εργαστεί για να εκπληρώσει τα κριτήρια εκείνα που θα το φέρουν πιο κοντά στην ΕΕ.

Ο κ. Χοτζάι εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική λόγω της συμφωνίας που επετεύχθη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό για την υποστήριξή του, καθώς και για τη συνεισφορά Ελλήνων στρατιωτικών, δημόσιων υπαλλήλων και άλλων «στην οικοδόμηση του σύγχρονου Κοσσόβου».

Keywords
Τυχαία Θέματα