Αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

17:17 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας, κυρίως όμως με εμφανή στόχο να τοποθετήσουν την «αλληλεγγύη» ως έννοια και πρακτική στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γονείς και μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

«Το πιο όμορφο πράγμα είναι να βλέπεις ένα πρόσωπο που υποφέρει να χαμογελά. Και ακόμα πιο όμορφο είναι να ξέρεις ότι είσαι ο λόγος πίσω από αυτό», τονίζουν χαρακτηριστικά γονείς και μαθητές. Με γνώμονα αυτήν ιδέα

αυτήν η Εθελοντική Ομάδα Μαθητών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Λυκείου Τρικάλων αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό συνανθρώπων μας. Έτσι, παρακολουθώντας με αγωνία τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Δυτική Αττική, αποφάσισαν να μη μείνουν απαθείς, αλλά να οργανωθούν και να απλώσουν το χέρι τους στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία.

Γι αυτό και από την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίστηκε η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του σχολείου προς ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται: κουβέρτες , σαμπουάν, σαπούνια, φάρμακα όπως ντεπόν και παιδικά σιρόπια , βρεφικά γάλατα ,κρέμες καθώς τρόφιμα, όπως κρουασάν, ζάχαρη, γάλατα μακράς διαρκείας, μακαρόνια, φακές, φασόλια και ρύζι.

Η εθελοντική ομάδα καλεί όποιον επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 του ίδιου μήνα. Η συλλογή των ειδών γίνεται στον χώρο του σχολείου. Καταλήγουν δε υπενθυμίζοντας ότι «ευτυχισμένος είναι αυτός που όταν δίνει δεν θυμάται, και όταν παίρνει δεν ξεχνά!»

Keywords
Τυχαία Θέματα