«Άστραψε και βρόντηξε» ο Τσίπρας: «Θα κρύψετε τον Κήρυκα Χανίων, τα δάνεια, το πόθεν έσχες που δεν έχετε καταθέσει…»

Στη 1 το μεσημέρι άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα, έκανε ξεχωριστή μνεία στο τι «θα πρέπει να κρύψει ο κ.Μητσοτάκης από το γραφείο του σε τυχόν επίσκεψη τηλεοπτικού συνεργείου», αναφέροντας και την ιστορική εφημερίδα Κύρηκας των Χανίων στην ομιλία του.

Η ομιλία

του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα:

Αποφάσισα να βρίσκομαι εδώ διότι δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμία πρόκληση ή γραφικότητα διότι έχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού κ. Μητσοτάκη».

Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το ταξίδι μου στο Παρίσι ήταν για να δραπετεύσω από τις φοβερές αποκαλύψεις. Από τι να ξεφύγω από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε αυτοί που τα λένε ούτε αυτοί που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν.

Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι κ. Μητσοτάκη γιατί δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γι’ αυτό όταν έρχεται τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο μου δεν έχω τίποτα να κρύψω από τα δώρα που μου έχουν κάνει. Ενώ εσείς που θα κρύψετε τον Κήρυκα Χανίων, τα δάνεια, το πόθεν έσχες που δεν έχετε καταθέσει… Μετακόμιση θα πρέπει να κάνετε κ. Μητσοτάκη αν έρθει τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας.

Τα επιχειρήματά σας ήταν από άρθρα γραμμής από κυριακάτικες εφημερίδες. Σας δίνουν γραμμή ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε μια λυσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης. Όλως τυχαίως εδώ και 15 μέρες που ήρθαν στην επικαιρότητα τα Panama Papers.

7 εφημερίδες που αγόρασε όλες ο κουμπάρος σας (κατά δήλωση της κ. Μπακογιάννη) λυσομανούν κατά της κυβέρνησης. Μην ξεχάσω και τον αγαπημένο σας κομιστή. Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρωστούμενα και βρέθηκε μια κυβέρνηση που δεν κάνει τα στραβά μάτια, εκβιάζει καθυβρίζει. Ένα μιντιακό λόμπι σας δίνει γραμμή. Εκεί καταντήσατε τη Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη.

Θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση και όχι τον Καμμένο.

Θέλουν να μην καταφέρει αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Βλέπετε ότι τελείωσε το παραμύθι ότι είναι θέμα ημερών, ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση, θα στηρίξει τους αδύναμους, θα φτάσει στο τέλος της θητείας και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας φυσικός χώρος. Προσπαθείτε να καλύψετε όλα στο σκοτάδι γιατί στο σκοτάδι εξαφανίζονται οι διαφορές. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ το φως γιατί εδώ και 15 μέρες ακούγονται άναρθρες κραυγές και λέξεις που δημιουργούν εντυπώσεις.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό που δεν είχε και επιχείρησε να το πουλήσει στις υψηλότερες τιμές αλλά διάλεξε να μην συνομιλήσει απευθείας με τη Σ. Αραβία αλλά με μεσάζοντες.

Δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά εσείς λέτε ότι όλα αυτά δεν ευσταθούν διότι ο πρέσβης μας στο Ριάντ επιχείρησε να αναδείξει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είναι εκλεκτός της Σ. Αραβίας αλλά εκλεκτός του Π. Καμμένου.

(δεν θα σταθώ στο ότι τον ξέρετε εδώ και 40 χρόνια)…

Η ελληνική πλευρά ζήτησε με έγγραφο τον Αύγουστο του 2016 στο στρατιωτικό ακόλουθο στα Εν. Αρ. Εμιράτα να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα αυτής της εξουσιόδητησης προς τον κ. Παπαδόπουλο. (Κατέθεσε στα πρακτικά τα σχετικά έγγραφα). Το Σεπτέμβριο του 2016 υπήρχε απάντηση ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό. Το Νοέμβριου του 2016 επίσημη πιστοποίηση προς χρήση ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση. 17 Νοεμβρίου γνωρίζει η πρεσβεία μας στο Ριάντ ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας για να καταλήξει σε διακρατική συμφωνία.

«Να καλέσουμε τον κ. Λοβέρδο να μας φέρει τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ τότε που περνάγανε οι μίζες…»

Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών ο οποίος βρίσκεται σε προγραμματισμένη αποστολή στο εξωτερικό. Η επικοινωνία στο υπ.Εξ. γίνεται με άκρως απόρρητα τηλεγραφήματα. (Δεν θα τα καταθέσω στα πρακτικά αλλά θα μπορούν να έρθουν στο υπ.Εξ. οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να τα διαβάσουν). Υπάρχει σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση που θα εξετάσει την όλη διαδικασία. 4 μέρες μετά την επικύρωση ότι είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος έστειλε ένα τηλεγράφημα που λέει ότι υπάρχει αξιόπιστη πηγή από το περιβάλλον του σαουδάραβα υπουργού που λέει ότι θα πρέπει να έρθει απευθείας ο ίδιος στην Ελλάδα για να πάρει χαμηλότερο τίμημα. Κινήθηκε η διαδικασία με την κανονική διαδικασία εφόσον υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα είναι ο επίσημος.

Όταν ξέσπασε αυτός ο θόρυβος ο υπ. Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μία εξήγηση γιατί θεωρεί ότι κάποιος άλλος πρέπει να έρθει. Τα έχω μάθει γιατί αυτή η πηγή είναι πολύ κοντά στο υπ.Εξ. Ο υπ. Εξωτερικών ρώτησε τον σαουδάραβα αν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιος άλλος στο υπουργικό συμβούλιο και αυτός φυσικά αρνήθηκε. Ζήτησε τον πρέσβη να κατονομάσει ποιος το έκανε και αυτός είναι Έλληνας με το όνομα Ζ. Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης.

Άλλος ενδιάμεσος δηλαδή που ήθελε να βρει μια καλύτερη περίπτωση υπέρ της Σαουδικής Αραβίας και όχι της ελληνικής πλευράς. Το ποιος είναι ψάξτε το… το μόνο που βρήκα ήταν ότι στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου. Να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αμφισβητείτε το κύρος της πατρίδας μας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών… Δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα.

Δεν ξέρω αν θέλετε να αλλάξετε την ατζέντα από τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή με τις πομφόλυγες αυτές. Θα καταθέσω προ ημερησίας διατάξεως για τη φοροδιαφυγή και θα κληθείτε να απαντήσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα