Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου: Το Ορλάντο δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο

Τα γεγονότα του Ορλάντο αποδεικνύουν πως η κοινότητά ΛΟΑΤΙ εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με ιδεοληψίες και άγνοια και πως ακόμα χρειάζεται να γίνουν πολλά για να σταματήσουν οι διακρίσεις και η προκατάληψη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου.

Η οργάνωση στέλνει, παράλληλα «μήνυμα αγάπης για τους συνανθρώπους μας και σεβασμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη διαφορετικότητα» ενώ δηλώνει ότι «ο φόβος δεν θα βρει θέση στις ψυχές μας». Η ΛΟΑΤΙ κοινότητα θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για

τα δικαιώματα όλων μας, μέχρι που να μην υπάρχουν πια εξαιρέσεις, προστίθεται.

Γίνεται αναφορά στους νεκρούς και τραυματίες της επίθεσης στο Ορλάντο, με την οργάνωση να εκφράζει θρήνο και αλληλεγγύη προς τις οικογένειες και τους φίλους τους, αλλά και προς την παγκόσμια κοινότητα ΛΟΑΤΙ που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός αποτρόπαιου εγκλήματος.

Παρόλα τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, σε πολλά μέρη του κόσμου, για μεγαλύτερη ισότητα και αποδοχή των ΛΟΑΤΙ, εντούτοις, η κοινότητά μας δέχτηκε ένα βίαιο κτύπημα που στόχο είχε να την τρομοκρατήσει, να την αποπροσανατολίσει και να την πλήξει, αναφέρεται.

Γεγονότα σαν κι αυτό, αποδεικνύουν εμφατικά, ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι την εξάλειψη των προκαταλήψεων και την πραγματική εδραίωση της κοινωνικής αποδοχής των ΛΟΑΤΙ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα