Ακύρωση της μεγάλης αγοραπωλησίας ζητά το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου

14:05 1/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακύρωση της αγοραπωλησίας των 15 χιλιάδων στρεμμάτων στη ορεινή Ζάκυνθο ζητά με πρόσθετη παρέμβασή του το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, εκτιμώντας ότι το σχετικό συμβόλαιο μεταξύ του φερόμενου ως ιδιοκτήτη και της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ είναι παράνομο και άκυρο. Αύριο, εκδικάζεται στα δικαστήρια του νησιού η μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον της αγοραπωλησίας από την εκκλησία, τον δήμο, την περιφερειακή ενότητα και θιγόμενους ιδιοκτήτες γης στην επίμαχη έκταση.

Στο ΣΔΟΕ

κλήθηκε ο δ/ντης της τοπικής υπηρεσίας δασών, Δημήτρης Σκαλτσογιάννης, για υπόθεση σχετική με την αγοραπωλησία των 15 χιλ. στρεμμάτων, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, επιβεβαιώνοντας τη σχετική πληροφορία δημοσιογράφων του σταθμού. Η διαδικασία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, κινήθηκε μετά την κατάθεση μήνυσης για όλες τις πράξεις που αφορούν στην υπόθεση της αγοραπωλησίας και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν υπό έλεγχο και πράξεις που δεν αφορούσαν μόνο των πωλητή, κ.Χάρο, ή τον αγοραστή, δηλαδή την εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ, αλλά και πράξεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Έτσι, επειδή τα εγκλήματα ήταν οικονομικού χαρακτήρα, με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου χρεώθηκαν την υπόθεση οι εισαγγελείς Εφετών, οι οποίοι προΐστανται του ΣΔΟΕ. Πριν, λοιπόν, αποφανθούν οι δικαστές για την άσκηση ή όχι ποινικών διώξεων, κλήθηκαν οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες να καταθέσουν. Να σημειωθεί ότι, αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα