Αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στη Λάρισα- Μικροένταση στη Θεσσαλονίκη

18:41 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους. Αγρότες από είκοσι νομούς της χώρας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει των εγκαινίων της 10ης Διεθνούς Εκθεσης Ζωοτεχνίας. Μετα τη λήξη του συλλαλητηρίου αγρότες επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της έκθεσης από τη νότια πύλη, παραβιάζοντας το μεταλλικό πλέγμα. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση, ενώ διαδηλωτές

κατάφεραν να εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι αγρότες με τα τρακτέρ αναχώρησαν από το κέντρο της πόλης με προορισμό τον κόμβοι Δερβενίου.

Στις 7 το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Zootechnia».

Στο άλλο μέτωπο, στον κόμβο της Νίκαιας η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 6 το απόγευμα, αφού έμεινε κλειστή γα δύο ώρες.
Οι αγρότες της Λάρισας αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με αποκλεισμούς δρόμων σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου καθημερινά, ενώ σε άλλα σημεία αυξάνουν τις ώρες αποκλεισμού. Επίσης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο το απόγευμα της Παρασκευής.

Το Τελωνείο Ευζώνων παραμένει κλειστό και σήμερα ενώ ατέλειωτες είναι οι ουρές που σχηματίζουν εκατοντάδες φορτηγά στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε και πάλι τους αγρότες σε διάλογο, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι το φορολογικό και το ασφαλιστικό έχουν ήδη θεσπιστεί και δεν μπορούν να αναιρεθούν για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της 2ης αξιολόγησης, μπορούν όμως να συζητηθούν ζητήματα που αφορουν στο κόστος παραγωγής.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Τρακτέρ ως το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ενισχύονται τα μπλόκα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα