Α. Μπαλωμενάκης: Θα κληθούν για εξηγήσεις από τη Δικαιοσύνη (video – audio)

18:26 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεκάδες περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών που εμπεριέχονται τεκμηριωμένα στο πόρισμα, αποτελούν μέρος της τοιχογραφίας του συστήματος της διαπλοκής. Αποδεικνύουν ακράδαντα τις σχέσεις εξάρτησης της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας, την υπόγεια διακλάδωση που συνέδεε τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τις τράπεζες και τα συστημικά ΜΜΕ» τόνισε ο βουλευτής Χανίων και Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης,

που άνοιξε ως εισηγητής της πλειοψηφίας τη χθεσινή μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή.


Το βίντεο με την ομιλία του κ Μπαλωμενάκη:

«Η απόφαση για συγκρότηση της Εξεταστικής αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στη δέσμευση της να ερευνήσει και να πατάξει την διαπλοκή. Το ξερίζωμα της διαπλοκής για το ΣΥΡΙΖΑ, ήταν και παραμένει βασικό πρόταγμα», ανέφερε επίσης ο Αντ. Μπαλωμενάκης και άσκησε σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς τους τεράστιες ευθύνες για «σκανδαλώδεις δανεισμούς», υπογραμμίζοντας ότι τα δύο κόμματα εξουσίας, συνδέονταν με υπόγειες διακλαδώσεις με τις τράπεζες και τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ τους απέδωσε «καθεστωτικού τύπου αντίληψη, που τους οδήγησαν και σε συμπεριφορές ποινικά κολάσιμες» και συμπλήρωσε: «Το επιχείρημα ότι δεν ανιχνεύθηκαν πολιτικές ευθύνες, το λένε , ορισμένοι με ανακούφιση για να υποβαθμίσουν τη σημασία του πορίσματος. Σκόπιμα καλλιεργήθηκε η σύγχυση. Πολιτικές ευθύνες και προέκυψαν και τεκμηριώθηκαν, υπάρχουν στο πόρισμα και συμπλέκονται με ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων που υπέγραψαν τα δάνεια και φρόντισαν να μην υπάρχουν αποδείξεις», επεσήμανε ο ίδιος. Ο κ. Αντ. Μπαλωμενάκης, μίλησε ακόμα για ποινικές ευθύνες όσων κατονομάζονται στο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη, οι οποίοι, όπως είπε, ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο της ΑΤΕ με τους διορισμένους προέδρους που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. «Όσοι κατονομάζονται θα κληθούν για εξηγήσεις από τη δικαιοσύνη, είτε ως αυτουργοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί. Ένας νέος κύκλος αρχίζει».

Για τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, αλλά και για τα όσα ο κ. Μητσοτάκης πρόσαψε στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό για τη χρηματοδότηση της ΑΥΓΗΣ, ο Χανιώτης βουλευτής μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα