Αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι γυναίκες με εθισμό στο αλκοόλ- Τί δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

18:19 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους υπευθύνους του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα η αυξημένη προσέλευση γυναικών με πρόβλημα αλκοολισμού τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Μπουντή, υπεύθυνο του προγράμματος, στις άλλες ουσίες (ναρκωτικά) κυριαρχούν οι άντρες. Oόμως, σε ότι αφορά τον εθισμό στο αλκοόλ, τα τελευταία χρόνια, τα άτομα που απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ είναι μοιρασμένα, 50% άνδρες, 50% γυναίκες.

Η

εξάρτηση από το αλκοόλ ανησυχεί ιδιαιτέρως τους επιστήμονες της δομής, καθώς κάτω από τον μανδύα της νόμιμης ουσίας το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και την ψυχική υγεία των εξαρτημένων.

Εξαρτημένοι έφηβοι-Τα σημάδια ότι υπάρχει πρόβλημα

Αρκετοί έφηβοι, σύμφωνα με τον κ.Μπουντή, μπορεί να έχουν επαφή με ναρκωτικές ουσίες περιστασιακά, από περιέργεια και χωρίς η δοκιμή να φτάσει στην εξάρτηση. Ωστόσο, όταν η χρήση γίνει εξάρτηση υπάρχουν σημάδια από τα οποία οι γονείς μπορούν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα.
Συνήθως, οι γονείς καταλαβαίνουν την εξάρτηση του παιδιού τους με δύο χρόνια καθυστέρηση…
Όταν ο έφηβος εθιστεί, αναζητά επίμονα την ουσία. Η συμπεριφορά του αλλάζει. Το πρώτο καμπανάκι είναι αυτή η αλλαγή, η ανησυχία και το άγχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα