«Deconstructing Jeans»: Έκθεση αφιερωμένη στο δημοφιλές ύφασμα

17:19 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα «jeans αλλιώς ή …»Deconstructing Jeans» είναι ο τίτλος της έκθεσης «αλλιώς» φτιαγμένων ρούχων, που σχεδιάστηκαν και εκτίθενται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών της Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση επιμελήθηκε και παρουσιάζει το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Δημιουργώντας ένα καινούριο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα, καθώς και μία σειρά σχεδίων (sketchbooks), στα οποία περιγράφεται

η διαδικασία της έμπνευσης και της υλοποίησης ιδεών γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αξιοποιήσει το δημοφιλές ύφασμα του τζίν, οι φοιτητές παρουσιάζουν στην έκθεση τις δικές τους… «απόψεις».

Από τη θεωρία της αποδόμησης, οι φοιτητές προσεγγίζουν το ένδυμα χρησιμοποιώντας ως καμβά το παντελόνι. Πειραματίζονται με την έμπνευση νέου ύφους, έχοντας μελετήσει τις τεχνοτροππίες διάσημων σχεδιαστών μόδας.

Με αφορμή την έκθεση για το τζιν παντελόνι, η σχέση σώματος- ενδύματος χτίζεται από την αρχή . Η τέλεια εικόνα της πρότυπης ομορφιάς ανατρέπεται μέσα από ακαθόριστα σχήματα και τον κατακερματισμό του συνόλου.

Το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης (Clothing Design & Technology) ιδρύθηκε το 1999 και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα σ’ αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Ανήκει στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και βρίσκεται στο Κιλκίς, περιοχή με δραστηριότητα στον τομέα Κλωστοϋφαντουργίας- Ένδυσης.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε πρόσφατα και θα είναι ανοιχτή καθημερινά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (Τρίτη έως Παρασκευή 18.

Keywords
Τυχαία Θέματα