ΑΔΕΔΥ: «Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ»

16:05 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 11.30 πμ., έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 25/1 απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει 4ωρη στάση εργασίας

για την Αττική, 24ωρη απεργία για την Περιφέρεια και πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Η Κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι, παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις, δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Στο πολυνομοσχέδιο για την τρίτη αξιολόγηση συστήνει επιτροπή για να το ευθυγραμμίσει με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δίνει έμφαση στα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας και λιγότερο ή καθόλου σε επιδόματα και συνταξιοδοτικά οφέλη.

Ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας, όχι μόνο είναι ανεπίτρεπτη κάθε σκέψη για περικοπή του πενιχρού επιδόματος συνθηκών δουλειάς, αλλά η πλήρης ένταξη στα ΒΑΕ πρέπει να συνδεθεί και με συνταξιοδοτικά οφέλη. Μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, που ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, είναι αναγκαίο η ένταξη στα ΒΑΕ να δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης 5 χρόνια νωρίτερα από τα γενικά όρια».

Ακολούθως η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θανακοίνωσε ότι «θα αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη των Ομοσπονδιών που έχουν προσωπικό στα ΒΑΕ (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ΟΕΝΓΕ, κτλ.) για συντονισμό της δράσης τους και τη διοργάνωση κοινής απεργιακής εκδήλωσης».

Σχετική είδηση: ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια – 4ωρη στάση στην Αττική

Keywords
Τυχαία Θέματα