Το ελληνικό 7ετές ομόλογο αναμένει η αγορά-Σε χαμηλό-ρεκόρ οι αποδόσεις

15:08 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, της αναβάθμισης της χώρας από την S&P και το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον ευνοούν την σχεδιαζόμενη έκδοση του νέου ελληνικού ομολόγου που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα 7ετές.

Ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) έχει διαμηνύσει ότι η έκδοση μπορεί να λάβει χώρα ανα πάσα στιγμή τις επόμενες εβδομάδες και θα αφορά πιθανόν 7ετές ομόλογο ύψους 3 δισ. ευρώ, τονίζουν στην αγορά. Ο ίδιος

προτίθεται να προχωρήσει σε δυο ακόμη εκδόσεις μέχρι τον Αύγουστο.

Το ποσό που θα αντληθεί θα προστεθεί στο 1,9 δισ. ευρώ της υποδόσης που συνδέεται με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και θα κατευθυνθεί στο απόθεμα ρευστότητας ενόψει της επιθυμητής αυτοδύναμης εξόδου στις αγορές μετά το επιδιωκόμενο τέλος του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018.

«Με τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 3,75% και του 5ετούς στο 2,89%, η απόδοση του 7ετούς θα μπορούσε να είναι στο 3,5% ή λίγο χαμηλότερα. Εξαρτάται από την μέρα που θα ανοιχθεί το βιβλίο προσφορών,» τονίζει Ελληνας τραπεζίτης.

O ίδιος πρόσθεσε ότι ο διαφαινόμενος σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία από τα μεγάλα κόμματα συνιστά καλή είδηση για τα ελληνικά ομόλογα.

«Ο μεγάλος συνασπισμός είναι καλύτερος για την Ελλάδα από τον προηγούμενο (Jamaica),» τόνισε άλλος τραπεζίτης.

Σχετική είδηση: Σε ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ελληνικών 2ετών και 5ετών ομολόγων

Keywords
Τυχαία Θέματα