Α. Τσίπρας: Η διαρκής σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι παράσημο (upd)

14:05 23/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έχουμε μια σειρά από μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό που θα κρίνουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, και πρέπει να βγουμε νικητές και όρθιοι στα πόδια μας απ’ όλες τις μάχες, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε

ότι «η Κεντρική Επιτροπή που προέκυψε από το συνέδριο, επιβεβαίωσε την πολιτική μας επιλογή να μην υποχωρήσουμε μπροστά στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και την οικονομική ολιγαρχία και τη δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αντιπαρατεθούμε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά«.

«Στόχος μας είναι να αφήσουμε ένα βαθύ αριστερό ίχνος, καθώς το δεύτερο συνέδριο μάς έδωσε σαφή εντολή μάχης να τελειώσουμε με αυτονομήσεις. Σημείωσε ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή θα συνεχίσει να δίνει το αγώνα ώστε να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη.
Παράλληλα χαρακτήρισε την επόμενη πενταετία ως ορόσημο «για να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα της λιτότητας αλλά και τις αιτίες της καταστροφής. Στην φοροδιαφυγή, στο πελατειακό κράτος, στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Στόχος διαρκής είναι να αφήσουμε ένα βαθύ αριστερό αποτύπωμα στις δομές της ελληνικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο χρέος και την αξιολόγηση, δήλωσε με έμφαση ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να απαλλαγεί από το καθεστώς της σκληρής επιτροπείας. «Η Ελλάδα δικαιούται, περισσότερο από οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης το συντομότερο δυνατόν, να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Για την ένταξη οι όροι είναι σαφείς: Να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος στα πλαίσια των αποφάσεων του Eurogroup, ταυτόχρονα το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας πως «η στάση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενόσω ήταν στη κυβέρνηση είχε την άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δε χρειάζονται μέτρα παρά μόνο πιστοποιητικό βιωσιμότητας. Τώρα που είναι στην αντιπολίτευση υιοθετεί την άποψη του ΔΝΤ, ότι πιθανώς πρέπει να ανταλλάξουμε τη μείωση των πλεονασμάτων στο μέλλον με ακόμη περισσότερα μέτρα υιοθετώντας την άποψη ορισμένων εταίρων ότι το χρέος αποτελεί μοχλό εκβιασμού για την επιβολή προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα. Αυτή είναι λοιπόν η θέση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά, πως χειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τη κρίση, να μην έχει αυταπάτες για το τι θα συνέβαινε στη χώρα δίχως τη πολιτική αλλαγή του 2015 και κυρίως να μην ξεχνά τι θα συνέβαινε τώρα αν τη κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος την έκαναν οι ομοϊδεάτες του κ. Σόιμπλε».

Keywords
Τυχαία Θέματα