Proton Bank: Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων

16:26 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Διευρύνεται ο κύκλος των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο της Proton Bank, με την κλήση σε απολογία του εκδότη Αντώνη Δελατόλα.Με αφορμή την κλήση του σε απολογία o Αντώνης Δελατόλλας, ότι το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ το παρέλαβε –ως τελευταία δόση - σε εκτέλεση συμβολαίου που είχε ήδη υπογράψει στις 20-1-2011, σε χρόνο προγενέστερο των δικαστικών ερευνών και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμβατικής υποχρέωσης.

«Για το σύνολο του τιμήματος του Συμβολαίου έχει ήδη από το 2011, καταβλήθηκε και εξοφλήθηκε πλήρως ο ανάλογος φόρος», τονίζει ο κ. Δελατόλας
και σημειώνει ότι μόλις τις έρευνες της Δικαιοσύνης για εμβάσματα που έγιναν από λογαριασμούς του Κυριακίδη, όταν η έρευνα για την Proton Bank βρισκόταν σε εξέλιξη πριν ένα χρόνο, επισκέφθηκε προσωπικά την ανακρίτρια και ζήτησε να ενημερωθεί και να παράσχει κάθε εξήγηση που θα ήταν χρήσιμη στις δικαστικές αρχές.

Παράλληλα, η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του γιου του καταζητούμενου κατηγορουμένου Πέτρου Κυριακίδη ο οποίος αν και εκλήθη σε απολογία, δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφείο. Με την κακουργηματική κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καλείται να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας. Η κατηγορία αφορά έμβασμα 500.000 ευρώ, που φέρεται να εστάλη από τράπεζα της Κύπρου με εντολή του Πέτρου Κυριακίδη την περίοδο, που είχε γίνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του προς τον κ. Δελατόλα, για εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας Ποντίκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα