Ενιαίο συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις θέλει ο Σαμαράς - Αποκλείει νέα μέτρα λιτότητας

16:26 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Υπέρ της υιοθέτησης ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο ύψος του 15% τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας πριν από λίγο σε συνέδριο που διοργανώνει η Κομισιόν για την αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρώπης , τονίζοντας ότι όσο και αν μειωθούν τα άλλα κόστη των επιχειρήσεων δε μπορεί να υπάρχει προσδοκία ανάκαμψης, ανάπτυξης όταν στις γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία η φορολόγηση των επιχειρήσεων είναι χαμηλή.

Ο κ. Σαμαράς
τόνισε ότι για να υιοθετηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξασφαλιστούν μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος οι βασικοί άξονες θα είναι η απλούστευσή του, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν και εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας για διασταυρώσεις και επαληθεύσεις.

Ο πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν δισταγμοί στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θα πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία που κέρδισε η ελληνική οικονομία είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «αν αποτύχουμε οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε χαμένες».

Αναφέρθηκε τέλος στο μείζον όπως το χαρακτήρισε πρόβλημα της ρευστότητας η οποία-- όπως είπε --θα διασφαλιστεί μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενώ τόνισε ότι έχει αρχίσει ήδη η σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες που όπως είπε από το 2010 εως σήμερα έχουν φτάσει τα 9,6 δις ευρώ.
Κάλεσε δε τις τράπεζες να ξεκινήσουν σταδιακά την παροχή δανείων προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Σχετική είδηση: Χαιρετισμός Σαμαρά σε διεθνή εκδήλωση για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών
Keywords
Τυχαία Θέματα