O David Hockney στο Κέντρο Πομπιντού

10:28 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Pompidou, σε συνεργασία με την Tate Britain και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης παρουσιάζουν την αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του David Hockney. Με πάνω από 170 έργα, η έκθεση παρουσιάζει το ολοκληρωμένο έργο ενός από τους πιο δημοφιλείς και σημαντικούς Βρετανούς καλλιτέχνες της ποπ τέχνης του 20ου αιώνα.

Η έκθεση παρουσιάζει πορτρέτα, τις διάσημες πισίνες του Λος Άντζελες, τα τοπία του Yorkshire και τους πιο πρόσφατους πίνακες, μερικούς από τους

οποίους παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Παράλληλα, αναδεικνύει την ικανότητά του να αναζητά νέους τρόπους έκφρασης μέσα από το αμείλικτο βλέμμα του. Ενδιαφέρεται τόσο για τον τρόπο με τον οποίο παράγονται οι εικόνες όσο και για τον τρόπο που βλέπουμε κι εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ζωγράφους στην ιστορία της τέχνης. Ο Hockney συνεχίζει να διαμορφώνει το στυλ και τον τρόπο που δουλεύει ασπαζόμενος νέες τεχνολογίες.

Η αναδρομική έκθεση του βρετανού καλλιτέχνη θεωρείται η πιο επιτυχημένη που έχει φιλοξενήσει η Tate Britain αφού την επισκέφτηκαν μισό εκατομμύριο επισκέπτες.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα