Σήμερα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για αποκομιδή των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης από ιδιώτες

10:09 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 10.30 το πρωί αναμένεται να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την αποκομιδή των σκουπιδιών του δήμου Θεσσαλονίκης από ιδιώτες. Με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, ο δήμος προχωρά σε απευθείας ανάθεση για εργασία 192.000 ευρώ για τρεις ημέρες αποκομιδής (400 τόνοι ημερησίως).

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

τα σκουπίδια ξεπερνούν τους 1.500 τόνους και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή Καθημερινά και απλά, τόνισε πως το συντομότερο δυνατό πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι, καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Πρόσθεσε πως η διαδικασία προχωρά και σήμερα κιόλας θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, αντιδρούν στην ανάθεση κάνοντας λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό και παραμένουν στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η πρόεδρος των συμβασιούχων ΟΤΑ Κλεοπάτρα Χοροζίδου είπε πως «αυτός ο δρόμος που ανοίγει με τους ιδιώτες δεν διευκολύνει» και σημείωσε πως πέρα από όλα τα άλλα θα οδηγήσει και σε πολύ υψηλά δημοτικά τέλη. Επανέλαβε δε ότι οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τις προτάσεις του δήμου και ζητούν μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΟΤΑ, με ομόφωνη απόφασή της, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ωστόσο, την αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους όλης της χώρας αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα