Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση – Συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής (live – video)

14:55 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μεσημέρι, ξεκίνησε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει, καθώς τον λόγο λαμβάνουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι εργασίες στη Βουλή σε απευθείας μετάδοση

Δ. Κουτσούμπας: Η σήψη, η διαφθορά και η διαπλοκή παραμένουν

«Άνθρακες ο θησαυρός» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ,

Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής: «Ούτε τώρα έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο», είπε. Σημειώνοντας πως η κυβέρνηση με τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής προσπάθησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», αιτιολόγησε πως την αξιοποιεί για να τραβήξει την προσοχή του λαού από τα πολύ σκληρά μέτρα που σκέφτεται να υλοποιήσει στο πλαίσιο της εφαρμογής του 3ου μνημονίου, με τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων.

Τόνισε ότι με τη συγκρότηση της εξεταστικής, επιχειρήθηκε η συσκότιση του ρόλου των τραπεζών, «οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκαν και ενισχύθηκαν με πακτωλό δισεκατομμυρίων, που φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού». Παράλληλα διερωτήθηκε γιατί τα 40 δισεκατομμύρια «κόκκινων δανείων» που οφείλονται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δεν έγιναν αντικείμενο εξέτασης.

Γεννηματά: Δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο

Γιο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής ανέφερε πως η πρόταση της ΔΗ.ΣΥ για κοινό πόρισμα έπεσε στο κενό.

«Η μόνη αλήθεια, πίσω από τους μεγάλους τίτλους και τα πομπώδη λόγια είναι ότι παρά τις μεθοδεύσεις και τις αλλοιώσεις, η Εξεταστική Επιτροπή δεν απέδωσε ποινικές ευθύνες για κανένα πολιτικό πρόσωπο» σχολίασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Η σκευωρία σας απέτυχε. Τα άπλυτά σας βγήκαν στη φόρα. Οι πρακτικές σας θυμίζουν βρώμικο ‘89», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ματαιοπονούν όσοι επιδιώκουν ρήγματα στη δημοκρατική παράταξη».

«Άνθρακες ο θησαυρός», ανέφερε και η κ. Γεννηματά.

Ν. Μιχαλολιάκος: Χάος με τα χρέη των ΜΜΕ

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος είπε ότι υπάρχει χάος με τα χρέη των ΜΜΕ και όσα έχουν γίνει είναι για τα μάτια του κόσμου.

Είπε ακόμη ότι ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή off shore στην Αυγή και για το ακίνητο της Κουμουνδούρου και ότι ευθύνες υπάρχουν και για την πώληση του 902 FM από το ΚΚΕ σε off shore έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είπε πως «τα λεφτά αυτά που είναι του ελληνικού λαού, δεν θα επιστραφούν ποτέ και σήμερα αυτά τα κόμματα έχουν το θράσος να κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή για ρητορεία μίσους».

Keywords
Τυχαία Θέματα