Τρίκαλα: “Πάγωσε” η αγορά – Πτώση τζίρου 30%

15:45 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ελεύθερη πτώση η Τρικαλινή αγορά τον Ιανουάριο, με αποκαλυπτική έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου σύμφωνα με την οποία το 88% των καταστηματαρχών δηλώνει μείωση του τζίρου πάνω από 30%.

“Ο πρώτος μήνας των φετινών χειμερινών εκπτώσεων ήταν ο χειρότερος των τελευταίων ετών”, δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Μπλουγούρας, αποδίδοντας την άσχημη εικόνα της αγοράς όχι μόνο στην έλλειψη ρευστότητας των

καταναλωτών, αλλά και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά το πρώτο 20ήμερο του νέου έτους. Η, δε, τηλεφωνική έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη του επιβεβαίωσε την ιδιαίτερα χαμηλή κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, με σχεδόν 9 στους 10 εμπόρους (88%) να δηλώνουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι που ξεπερνά το 30%. Μόλις το 10% ανέφερε πως ο τζίρος ήταν στα ίδια επίπεδα, ενώ το 2% απάντησε ότι υπήρξε μικρή άνοδος έως και 10%. Η άσχημη έναρξη των εκπτώσεων αιτιολογείται, φυσικά, από την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων στην οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών λόγω της κρίσης καθώς και στις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες που πάγωσαν κυριολεκτικά την αγορά, παρά το γεγονός ότι ο μέσος όρος των εκπτώσεων που προσέφεραν οι εμπορικές επιχειρήσεις κυμάνθηκε από 30% έως και 50%, με μερίδα εμπόρων να είναι διατεθειμένοι για ακόμη υψηλότερες προσφορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, ο μέσος όρος του ποσού των αποδείξεων ανά πελάτη μειώθηκε αισθητά σε σχέση με πέρυσι ξεπερνώντας το 15%, με το 35% των εμπόρων να χαρακτηρίζει “τραγικά” και τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Ιανουαρίου. “Δυστυχώς, η νέα χρονιά ξεκίνησε με τις χειρότερες συνθήκες και είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το οικονομικό περιβάλλον και διογκώνοντας τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, χωρίς -ωστόσο- να παραλείψει να εκφράσει τις ευχαριστίες όλων των συναδέλφων προς το καταναλωτικό κοινό που συνεχίζει αδιάκοπα να στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα