Kομοτηνή:Τρεις γυναίκες Η. Κακαζάνη, Ε. Δήμου, Ε. Μελανοφθαλμίδου: «Ποίηση, Μουσική, Αγάπη»

12:00 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ποιήτριες Εύα Δήμου, Ηρώ Κακαζάνη σε μουσική και ερμηνεία της Ελένης Μελανοφθαλμίδου, θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα και θα απαγγείλουν ποιήματα για τον έρωτα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης στις 7:30 το απόγευμα και έχει ως τίτλο «Όταν η ποίηση παντρεύεται τη μουσική γίνονται θαύματα».
Τις ποιήτριες και την ερμηνεύτρια πλαισιώνουν μουσικά ο Χρήστος και η Σοφία Χατζοπούλου.
Η συνεργασία των τριών γυναικών πάνω στην ποίηση και την μουσική έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και βασίζεται σε μια πολύ δυνατή φιλική σχέση, η οποία άνθισε

μετά την συνεργασία.
«Στόχος τους είναι να μελοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο πολλά ποιήματα και άλλων Κομοτηναίων Καλλιτεχνών και κυρίως η ποίηση που γράφουν να φτάσει και να αγγίξει τις ψυχές του κόσμου. Γράφουμε ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια και αναζητάμε συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς για διοργάνωση ποιητικών βραδιών κατάλληλα συνοδευόμενων με μελοποιημένη ποίηση», τόνισαν οι Ηρώ Κακαζάνη και η Εύα Δήμου στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
«Με εμπνέουν οι στίχοι των δύο ποιητριών. Πρώτα ακούω τη μουσική του ποιήματος και μετά ταιριάζω τη μελωδία», δήλωσε η Ελένη Μελανοφθαλμίδου, η οποία με πολύ σεμνό τρόπο, ξεδιπλώνει και ανοίγει μουσικά τις πτυχές των ποιημάτων με τρόπο βαθιά εσωτερικό και αισθαντικό.

Μάλιστα έχουν ξεκινήσει να κάνουν και προσωπογραφίες ανθρώπων τις οποίες να τις μετατρέπουν σε ποίημα.
Φέτος στις 14 Ιανουαρίου, θα συνεργασθούν και με την Εθελοντική Δράση Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα, στην οποία συγκεντρώνονται τρόφιμα για άπορους συμπολίτες μας.
Ένας επίσης στόχος τους είναι τα μελοποιημένα τραγούδια να συγκεντρωθούν σε ένα ψηφιακό δίσκο(σιντι).
Τέλος φάνηκε να ενδιαφέρονται για παρουσιάσεις και από την ΕΡΤ Κομοτηνής!

Keywords
Τυχαία Θέματα