Π. Καμμένος: Στόχος να καλύψουμε το 100% των αναγκών στέγασης του προσωπικού των Ε. Δ.

10:53 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τη συνέχιση του προγράμματος στέγασης υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών που υπηρετούν στη ζώνη ευθύνης της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Διδυμότειχο, όπου εγκαινίασε 13 νέες κατοικίες στο στρατόπεδο «Χατζόπουλου-Δοϊτσίδη».
«Είναι το 99ο σπίτι που εγκαινιάζουμε αυτή τη χρονιά και θα περάσουμε τον αριθμό των 100 μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος.

Υποσχέθηκε επίσης ότι το 2017 ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στέγασης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή. «Αυτό θα γίνει με όλα τα μέσα: τον υφιστάμενο προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντισταθμιστικά οφέλη, χρήματα που θα προέλθουν από την πώληση μη αναγκαίου υλικού, όπως παλιά πυρομαχικά, την εκμετάλλευση της περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τους πόρους που συνεισφέρουν φίλοι της πατρίδας και ομογενείς», εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Σκοπός μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας αυτής να καλυφθεί το 100% των αναγκών σε όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί «μέσω της ορθολογιστικής και διαφανούς διαχείρισης των πόρων που υπάρχουν». Μετά το Διδυμότειχο επισκέφθηκε το Φυλάκιο 126 στο Σουφλί, όπου αντάλλαξε ευχές με στρατευμένους και αξιωματικούς και τους ευχαρίστησε «για τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό τους», όπως είπε. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τους κατοίκους του Έβρου “για τη στάση και συμπεριφορά τους απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις”. Η διήμερη περιοδεία του υπουργού Εθνικής Άμυνας ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με επίσκεψη στο στρατόπεδο «Κανδηλάπτη», στην Αλεξανδρούπολη.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα