ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 9-12-2016

11:53 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, θα εγκαινιάσει αύριο στις 11:00 το πρωί, εκδήλωση αφιερωμένη στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που διοργανώνει το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των φύλων, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, θα διεξαχθεί Συνέδριο με τίτλο «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

και Αγροτική Ανάπτυξη – Συνεργασία, Παράδοση, Ποιότητα», με στόχο την ενημέρωση και ανάδειξη θεμάτων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί Έκθεση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων των γυναικείων συνεταιρισμών με οργανωμένη παρουσίαση σε περίπτερα, από τις 10:00 π.μ. έως 9:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα αυθεντικά υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται με κόπο και μεράκι από την Ελληνίδα Αγρότισσα συμβάλλοντας στη βελτίωση του αγροτικού οικογενειακού εισοδήματος.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την εκδήλωση αυτή θέλει να τιμήσει την Ελληνίδα αγρότισσα, για τον πολύπλευρο αλλά και καθοριστικό ρόλο της στην αγροτική οικονομία, την προσφορά της στην στήριξη της υπαίθρου και στην τοπική ανάπτυξη καθώς επίσης και στην ακούραστη συμβολή της για την διατήρηση της παράδοσης και της γαστρονομικής Ελληνικής κουλτούρας.

Υγεία

Συνάντηση Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Ροδόπης με Ξανθό

Για τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος, οι οποίες αποτυπώθηκαν με γλαφυρό τρόπο, στο πρόσφατο 36ο Εκλογο-απολογιστικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου και συμμετείχε, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών, Αλέκος Σπανός.
Ο κ. Σπανός στάθηκε ιδιαίτερα στο περιστατικό καλπονοθείας που επιχείρησε η παράταξη της ΔΑΚΕ, το οποίο αποδεικνύει πως, «είναι νοσταλγοί, του παλαιοκομματισμού, της σύνδεσης των κομμάτων με τον συνδικαλισμό, των απολύσεων, των δυνητικών αργιών, της κλειστής στρόφιγγας του προσωπικού. Όλα αυτά φυσικά δρουν όχι υπέρ των εργαζομένων, αλλά υπέρ της προσωπικής ανέλιξης κάποιων συνδικαλιστών».
Επι πλέον ο κ. Σπανός τόνισε πως η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει αποδείξει πως δεν την ενδιαφέρουν οι θέσεις, έχει συγκρουσθεί με την εκάστοτε εξουσία και έχει ταξικό προσανατολισμό.

Συνάντηση Αυτόνομης Παρέμβασης με Α.Ξανθό

Εξ άλλου η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών είχε συνάντηση και με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος επανέλαβε πως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι σε προτεραιότητα για την ενίσχυση των υποδομών του.
Επίσης μετά από δάνειο που θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 2,5 δις ευρώ, θα προορισθεί και η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έλθει νοσηλευτικό προσωπικό, γύρω στα 11 άτομα με τις κυλιόμενες προκηρύξεις. Στις 12 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί προκήρυξη 4.000 ατόμων για την υγεία, από την οποία θα προκύψουν 33 νέες ειδικότητες νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων.
«Μέχρι στιγμής η προσπάθεια διάσωσης και ενίσχυσης του ΕΣΥ προχωράει πολύ καλά. Επίκεινται προσλήψεις, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων πληρώνονται κανονικά, όπως και οι προμηθευτές. Δεν αποκλείεται και επίσκεψη του κ. Ξανθού μετά τις γιορτές στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, στο πλαίσιο περιοδείας του υπουργού Υγείας σε όλη την Επικράτεια», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σπανός.

Αυτοδιοίκηση
«Συνέχιση Εντάξεων ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ Τεχνικών Έργων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020»

«Η συνέχιση της οικειοποίησης έργων της προηγούμενης Διοίκησης (Άρη Γιαννακίδη) από τον νέο Περιφερειάρχη δεν έχει τελειωμό!» τονίζει με ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμμαχία σημειώνοντας « Προς μεγάλη μας έκπληξη , με νέο δελτίο τύπου και χωρίς να ντρέπεται, ανακοινώνει την ένταξη του έργου: «ΒΕΛΤΊΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΜΑΡΩΝ – ΕΛΙΑΣ ΠΕ ΕΒΡΟΥ»¨. Έργο το οποίο δημοπρατήθηκε την 1 Οκτωβρίου του 2013.

Χορήγηση Αδειών υπαιθρίου στασίμου εμπορίου

Είκοσι μία (21) άδειες υπαιθρίου στασίμου εμπορίου σε αντίστοιχες θέσεις, για πώληση προϊόντων όπως καλαμπόκι, κάστανα, μαλλί της γριάς, ξηροί καρποί, μέλι, είδη χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης θα διατεθούν με απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν :
1. Την αίτηση υπό τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης(χορηγείται από την υπηρεσία), στην οποία δηλώνει ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος.
2. Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας. Η Κατάθεση των αιτήσεων με τα δικαιολογητικά θα πραγματοποιείται έως και σήμερα 09 Δεκεμβρίου.

Κινήματα

Χωρίς Μεσάζοντες την Κυριακή στην Ξάνθη

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ προγραμμάτισαν την επόμενη δράση διανομής προϊόντων χωρίς Μεσάζοντες την Κυριακή 11 Δεκεμεβρίου 2016, ημέρα που είναι ανοιχτή και η αγορά, στο γνωστό περιφραγμένο χώρο απέναντι από το 7ο Δημοτικό, μετά τις 9 πμ. Τα προϊόντα θα διατεθούν με προτεραιότητα σε όσους έκαναν παραγγελία (αφορά τα προϊόντα με παραγγελία μέχρι τις 11 πμ). Επίσης θα υπάρχουν προϊόντα της ΒΙΟΜΕ (καθαριστικά – απορρυπαντικά).
Η φόρμα παραγγελίας έχει ανοίξει και μπορείτε από το αντίστοιχο μενού να κάνετε παραγγελία. />Περισσότερα στα τηλέφωνο των Εθελοντών της Κίνησης: 6998 166416 και 6949208482.

Αγορά

Εορταστικό ωράριο

Στις 11 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Κομοτηνή και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου με πρωινή κι απογευματινή λειτουργία. «Φέτος τα Χριστούγεννα ας στηρίξουμε όλοι μαζί την Αγορά της πόλης μας» προτρέπει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.

Σύλλογοι

Στο «Santa Run» η ΕΟΔ Ροδόπης

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης συμμετείχε στο δρώμενο «Santa run…» που διοργανώθηκε και στην Κομοτηνή, την Τετάρτη το απόγευμα, αναλαμβάνοντας την ασφάλεια των συμμετεχόντων στον ιδιότυπο αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα, συνέλεξε λάδι για την ενίσχυση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Την ΕΟΔ εκπροσώπησαν οι: Στάθης Γκεβρέκης, Δημήτρης Τσολάκης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Πόπη Καραντώνη, Λευτέρης Τσολάκης και Αργύρης Καντίρης, οι οποίοι «κάλυψαν» τέσσερα σημεία της διαδρομής των δυο χιλιομέτρων μέσα στην πόλη που… έτρεξαν, περπάτησαν και εντέλει γιόρτασαν την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου πολλοί Κομοτηναίοι, μικροί και μεγάλοι, παρά το τσουχτερό κρύο.

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Αθηνίων

Τα εγκαίνια της 22ης Εκθεσης του Συλλόγου «Αθηνίων» θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στις επτά το απόγευμα στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΠΑΔΡΙΕΛΛΕΙΟ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ-ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΑΛΙΟΥ, με αντικείμενο τις εικαστικές δημιουργίες των μελών του Συλλόγου «ΑΘΗΝΙΩΝ».

Σύλλογος Διαβητικών

Για ακόμη μία χρονιά ο Σύλλογος Διαβητικών και άλλων παθήσεων Ν.Ροδόπης ¨Γλυκός Κόσμος» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο bazaar προσφέροντας όμορφα και μοναδικά δώρα σε πολύ προσιτές τιμές, ζητώντας την στήριξή όλων στο έργο του. Το μπαζάρ πραγματοποιείται σήμερα και αύριο από τις δέκα το πρωί έως τις δέκα το βράδυ στη Λέσχη Κομοτηναίων.

“Στολίζω & Χαρίζω”

Ο πολιτιστικός σύλλογος “[email protected] “διοργανώνει και φέτος Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής. Αύριο από τις 11:00 έως τις 14:00 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με τη η δράση «Στολίζω και Χαρίζω» οι διοργανωτές καλούν όλους να προσφέρουν τρόφιμα και στολίδια.

Πολιτισμός

Όταν η ποίηση παντρεύεται τη μουσική γίνονται θαύματα

Οι ποιήτριες Εύα Δήμου, Ηρώ Κακαζάνη σε μουσική και ερμηνεία της Ελένης Μελανοφθαλμίδου, θα παρουσιάσουν μελοποιημένα ποιήματα και θα απαγγείλουν ποιήματα για τον έρωτα.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης στις 7:30 το απόγευμα και έχει ως τίτλο «Όταν η ποίηση παντρεύεται τη μουσική γίνονται θαύματα».
Τις ποιήτριες και την ερμηνεύτρια πλαισιώνουν μουσικά ο Χρήστος και η Σοφία Χατζοπούλου.

Η Γλυκερία Μπασδέκη στο βιβλιοπωλείο «Δύο»της Ξάνθης

Το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Bibliothèque» διοργανώνουν την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Γλυκερίας Μπασδέκη “Η Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” το απόγευμα (19.30) του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου.
Με την κ. Μπασδέκη θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης και ο συγγραφέας-ποιητής Ιγνάτης Χουβαρδάς.

Βιβλιοπαρουσίαση Γ Σκαμπαρδώνη στην Κομοτηνή

Η εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης, το βιβλιοπωλείο Plus Βιβλία Καφετζή και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ – PATAKIS PUBLICATIONS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη με τίτλο «Υπουργός Νύχτας», την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ. στο ΟΧΤΩ.

Για το βιβλίο παρουσία του συγγραφέα θα μιλήσουν:
– Γιώργος Πεταλωτής, δικηγόρος, π.Υπουργός
– Εμρέ Αχμέτ, δικηγόρος

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νατάσσα Βαφειάδου, εκδότρια της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης».

Έκδοση ανθολογίας από το γηροκομείο Ξάνθης«Ο Μέγας Βασίλειος»

Το γηροκομείο Ξάνθης λίγο πριν τα Χριστούγεννα έκδωσε μια ανθολογία που εμπεριέχει επτά ανθρώπινες ιστορίες με τον τίτλο `Τα χρόνια που ζήσαμε κάποτε`
Τα κείμενα είναι της Βάσω Τριανταφυλλίδου – Κηπουρού.
Επτά άνθρωποι, επτά ιστορίες, επτά διαφορετικές πορείες. Ο ίδιος προορισμός. Η κοινή συμβίωση στο γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος».
Πρόκειται για Μια πολυτελής προσεγμένη έγχρωμη έκδοση 160 σελίδων. Τιμή βιβλίου δέκα ευρώ. Βιβλία διατίθενται από το γηροκομείο (τηλέφωνο: 25410 23114).

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνει το παράρτημα αποθεραπείας κι αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής αύριο στις έντεκα και μισή το πρωί. .

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη 57χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 57χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ωραριο καταστηματων, περιφέρεια αττικής, ξηροι καρποι, εορταστικο ωραριο, προσφορες, ΑΔΕΔΥ, δακε, τραπεζες, δις, δραση, κομοτηνη, Χριστούγεννα, run, εοδ, bazaar, βιβλιοπωλείο, συλληψεις, κινηση στους δρομους, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, ξανθη, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, χωρις μεσαζοντες, περιφέρεια αττικής, αδεια, αιτηση, γηροκομειο, γλυκερια, δωρα, μουσικη, οικονομια, πλαισιο, ποιηματα, σισμανογλειο, τηλεφωνο, υγεια, ωρα, αγορα, αγροτικη, αναπηρια, αχμετ, βιβλιο, βραδυ, γινει, γινονται, δακε, δανειο, δις, ευα, ευκαιρια, ευρω, εκθεση, ενημερωση, εοδ, επτα, εφημεριδα, υπηρεσια, ηρω, εκδοσεις, κινηση, λαδι, λειτουργια, λεσχη, μελι, μορφη, μπορειτε, νοσοκομεια, ξανθο, ομαδα, ποιηση, παρουσιαση, πεταλωτης, προσληψεις, πρωι, ρολο, σαββατο, σοφια, τιμη, τμημα, υπηκοος, φυσικα, φορμα, χρηστος, ομορφα, ασφαλεια, bazaar, δημητρης, ειδη, ιδιαιτερα, υπουργειο, κειμενα, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, ποιητης, πωληση, τραπεζα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα