Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:38 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Α.Μ.-Θ.: Συναντήσεις του Περιφερειάρχη με επαγγελματίες
Η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, οι έλεγχοι, η καλλιέργεια καταναλωτική συνείδηση, η πιστοποίηση τοπικών προϊόντων, ο τουρισμός και γενικότερα ζητήματα ανάπτυξης τέθηκαν κατά τη συνάντηση χθες του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους προέδρους των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος

της ΟΕΒΕ του νομού, Γιάννης Παναγιωτίδης ήταν μια συζήτηση στην οποία τέθηκαν γενικά ζητήματα των μικρομεσαίων στο πλαίσιο μια προσπάθειας ανάδειξής τους και προώθησης λύσεων. Έγινε συζήτηση για τη «Συνέργεια» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Καβάλα, μια πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, την οποία συνεχίζει ο κ. Μέτιος προκειμένου να υπάρξει συνεργασία που θα αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και θα τα συνδέσει με το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Τέλος, τέθηκε και το ζήτημα της παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ώστε να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων των γειτονικών χωρών.

Α.Μ.-Θ.: Το θέμα των απολυμένων της ΒΦΛ στον Περιφερειάρχη
Θέματα ελέγχων ασφάλειας και υγιεινής, της φτώχειας καθώς και το θέμα των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου με τους επικεφαλής των εργατοϋπαλληλικών κέντρων της Περιφέρειας.

Καβάλα: Μεγάλα προβλήματα στις Λαϊκές
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στις Λαϊκές Αγορές του νομού Καβάλας σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου παραγωγών, Παναγιώτη Δημητρακέ καθώς λόγω της τελευταίας κακοκαιρίας όλα τα λαχανικά πάγωσαν. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, τα λαχανικά που προσφέρονται από τις Λαϊκές είναι εισαγόμενα ενώ θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μήνες μέχρι να ανακάμψει η τοπική αγροτική παραγωγή.

Καβάλα: Σε αναζήτηση χώρου για το Ναυτικό Μουσείο
Σε αναζήτηση χώρου βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας για την στέγαση του ναυτικού μουσείου όπως παραδέχθηκε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η Αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Πρασσά. Ήδη έχει βρεθεί ένας χώρος στην παραλιακή ζώνη και η διοίκηση του Δήμου καβάλας διαπραγματεύεται με τον ιδιώτη για να τον μισθώσει.

Καβάλα: Διανομή τροφίμων
Ο Δήμος Καβάλας, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα βρεφικά είδη, είδη παντοπωλείου και είδη βασικής υλικής συνδρομής από Τρίτη 24 Ιανουαρίου έως Πέμπτη 26 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 08:30π.μ. – 13:00μ.μ.
Τα σημεία διανομής είναι οι Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου Καβάλας στο Στρατόπεδο Κωτσάλου και στο παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων

Καβάλα: Παράδοση αρχείου χαρτών της Βαλκανικής
Χάρτες της Βαλκανικής από τη συλλογή του αείμνηστου Γιώργου Αστεριάδη θα παραδοθούν σήμερα Παρασκευή στο Ιστορικό Αρχείο του δήμου Καβάλας.

Καβάλα: Αφιέρωμα στον Α. Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Αβδελιώδη
Τις διακεκριμένες παραστάσεις του Δήμου Αβδελιώδη «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι» και «Όνειρο στο Κύμα – Έρως Ήρως», παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για τέσσερις ημέρες, από σήμερα Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στις 9 το βράδυ.

Καβάλα: Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το χαμογελάκι»
Το βιβλίο της Αθηνάς Παναγιωτίδου, «Το χαμογελάκι», παρουσιάζουν αυτή την Κυριακή (22 Ιανουαρίου) στην Καβάλα, η δημοτική βιβλιοθήκη της περιοχής, το βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις» και οι εκδόσεις «Οσελότος». Για αυτό θα μιλήσουν η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τασούλα Τσιλιμένη, ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, Κωνσταντίνος Βλαστάρης και η προϊσταμένη του 4ου βρεφονηπιακού σταθμού Καβάλας, Ευαγγελία Κουλίζη. Την εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης, θα συντονίσει ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Καβάλα: Βραβεία διαγωνισμού φωτογραφίας
Εκδήλωση απονομής των βραβείων του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας 2016, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας και η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία με θέμα «Άνθρωπος και θάλασσα» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός», την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα.

Καιρός
Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως τη Θράκη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα