Hμερίδα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες

18:02 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκοπό την προώθηση του διαλόγου πάνω σε μια σειρά ζητημάτων, που σχετίζονται με την υποδοχή και προστασία των ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Η προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου από τις 9πμ έως τις 5μμ (Βασ. Σοφίας και Μέρλιν, B & M Theocharakis Foundation for the Fine Arts and Music).

Όπως αναφέρουν οι ΓτΚ: «Στην εν λόγω

ημερίδα μετέχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι αρμοδίων υπουργείων και δημοσίων φορέων, διεθνείς οργανισμοί, φορείς της κοινωνίας των πολιτών κ.ά.

Μεταξύ των ζητημάτων που πρόκειται να συζητηθούν είναι ο εντοπισμός ασυνόδευτων ανηλίκων και την αξιολόγηση των αναγκών τους, η πρόληψη της σεξουαλικής βίας, κακοποίησης ή άλλων μορφών εκμετάλλευσης, η οικογενειακή επανένωση, η στέρηση ελευθερίας/κράτηση, οι συνθήκες υποδοχής, η υγειονομική περίθαλψη, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, οι διαδικαστικές εγγυήσεις και πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και η εξεύρεση κατάλληλων και βιώσιμων λύσεων».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας και τους ομιλητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα