Απόφαση για εκμίσθωση μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου πήρε το Δ.Σ. Βόλου

16:53 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου έλαβε απόφαση για εκμίσθωση μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου για τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου. Παρόντες ήταν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπολος της παράταξης «Δύναμη Βόλου».

Σημειώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας είχε απορρίψει την αρχική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με το σκεπτικό ότι

η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η προβλεπόμενη. Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, που υπογράφει ο κ. Ηλίας Τσέλιγκας, η Οικονομική Επιτροπή ήταν αναρμόδια για να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Ο δήμος προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 που επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα, κάτι που δεν έγινε λόγω ασθένειας του Προέδρου. (Σημειώνεται ότι το Χριστουγεννιάτικο χωριό έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου, ενώ αύριο πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων).

Η δημοτική αρχή, μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη, αποφάσισε να φέρει θέμα εκμίσθωσης του χώρου στην ανάδοχο εταιρεία για τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα