Global Game (Jam) Athens 2017 – Μια παγκόσμια διοργάνωση σχεδιασμού παιχνιδιών

09:21 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 20-22 Ιανουαρίου 2017, το Ζάππειο Μέγαρο (αίθουσα 13) υποδέχεται σχεδιαστές παιχνιδιών, καλλιτέχνες, μουσικούς, φοιτητές και gamers για ένα τριήμερο γεμάτο εκπλήξεις και παιχνίδια, στο πλαίσιο του 5ου Global Game Jam Athens, που συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και η Gifted Hellas.

Κάποιοι

ίσως αναρωτιέστε: Τι κάνεις σε ένα Game Jam; Μπορώ να συμμετάσχω κι εγώ έστω κι αν δεν έχω καθόλου εμπειρία στη δημιουργία παιχνιδιών; Το Game Jam, λοιπόν, είναι μία ευκαιρία να δοκιμάσεις τη δημιουργικότητα σου, να φτιάξεις μέσα σε 48 ώρες ένα παιχνίδι βασισμένο σε ένα θέμα που θα μάθεις την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, να γνωρίσεις κόσμο που θέλει τα ίδια πράγματα με σένα. Το Global Game Jam είναι μία ευκαιρία να συμμετάσχεις σε μία διοργάνωση μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες δημιουργών από όλο το κόσμο το ίδιο τριήμερο.

Το Global Game Jam είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και ατομική πρωτοβουλία.

Για 48 ώρες game developers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) και αναπτύσσουν παιχνίδια (video games, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου, εκπαιδευτικά παιχνίδια) στη βάση ενός κοινού θέματος το οποίο δίνεται από την κεντρική οργανωτική επιτροπή στην Καλιφόρνια.

Σκοπός του Global Game Jam είναι να προάγει την καινοτομία και τον πειραματισμό στη διαδικασία ανάπτυξης παιχνιδιών, προωθώντας ταυτόχρονα την έννοια της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών επαγγελματιών αλλά και οποιουδήποτε θελήσει να πειραματιστεί με τον σχεδιασμό παιχνιδιών.

Εκτός από την Αθήνα, τοπικά Global Game Jams θα διοργανωθούν φέτος στην Πάτρα και στην Καστοριά.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

13:00 Προσέλευση, εγγραφές, καφές, networking14:20 Έναρξη Παρουσιάσεων14:30 Στέφανος Κορνήλιος Μίτσης Ποιητίδης (Senior Game Emulation Developer – NVIDIA Switzerland AG)15:15 Γιάννης Σκαρπέλος (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο)16:00 Διάλειμμα16:05 Γιώργος Γιαννακάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ινστιτούτο Ψηφιακών Παιχνιδιών στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας)16:50 Χαιρετισμός από την Cisco (Μέγας Χορηγός)17:00 Καλωσόρισμα, προβολή keynotes του Global Game Jam, παρουσίαση του θέματος και των diversifiers17:30 Διάλειμμα – Brainstorming18:00 Pitching ιδεών – Σχηματισμός Ομάδων19:00 Έναρξη ανάπτυξης παιχνιδιών

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

15:00 Λήξη προθεσμίας για δημιουργία Game Project στο site της διοργάνωσης

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

15:00 Έναρξη καταχώρησης παιχνιδιών στο site17:00 Ολοκλήρωση διαδικασιών ανάπτυξης και κατάθεσης παιχνιδιών17:00 Networking, καφές, δοκιμή των παιχνιδιών από τους developers18:00 Παρουσίαση παιχνιδιών20:00 Λήξη Παρουσιάσεων21:00 Αποχώρηση

Στο πλαίσιο του Global Game Jam Athens διεξάγεται mini game design workshop για τους μικρούς μας φίλους (8-12 ετών). Το Workshop πραγματοποιείται το Σάββατο, στις 17:00-19:00, από το GameLab του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]

Την Κυριακή, στις 18:00, και πριν την παρουσίαση των παιχνιδιών, ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος απευθύνει χαιρετισμό.

To Global Game Jam Athens 2017 δεν θα ήταν εφικτό να γίνει χωρίς την ευγενική υποστήριξη της CISCO.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ

Τρόποι επικοινωνίας

E-mail: [email protected]: www.globalgamejamathens.grFb page: www.facebook.com/giftedgamejamTwitter: @GGJAthens
Keywords
Τυχαία Θέματα