GP Μονακό: Επιστροφή στις νίκες για τον Χάμιλτον

22:33 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Λιούις Χάμιλτον πέτυχε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2016, κερδίζοντας ένα δραματικό Grand Prix του Μονακό.

Ο αγώνας άρχισε υπό βροχή πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Λίγους γύρους μετά όμως, η βροχή σταμάτησε και η διαδρομή άρχισε να στεγνώνει. Σ’ εκείνο το σημείο, όλοι οι οδηγοί άρχισαν να μπαίνουν σταδιακά στα πιτς για να αλλάξουν από βρόχινα σε ενδιάμεσα λάστιχα -αν και η αγωνιστική γραμμή είχε αρχίσει να στεγνώνει, η διαδρομή είχε ακόμη πολλά σημεία που ήταν βρεγμένα και γλιστρούσαν πολύ, έτσι, οι περισσότεροι οδηγοί έκριναν, σωστά, ότι ήταν πολύ νωρίς για να βάλει

κάποιος λάστιχα για στεγνό.

Τότε ο Χάμιλτον, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο, να μείνει έξω όσο περισσότερους γύρους μπορούσε με βρόχινα λάστιχα και να μπει μόνο μια φορά στα πιτς για να βάλει κατευθείαν τα στεγνά. Αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να προσπαθήσει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στο δρόμο, καθώς τα βρόχινα λάστιχα γλιστρούσαν όλο και πιο πολύ όσο στέγνωνε η διαδρομή, και ταυτόχρονα να απωθήσει τις επιθέσεις του Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη Red Bull, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε κάνει ήδη ένα πιτ στοπ και είχε αλλάξει σε ενδιάμεσα λάστιχα, γυρνούσε τόσο γρήγορα που σύντομα, έφτασε πίσω από τη Mercedes του Χάμιλτον. O Βρετανός πιλότος τελικά κατάφερε να αποκρούσει όλες τις προσπάθειες του Ρικιάρντο για προσπέρασμα μέχρι την στιγμή που μπήκε στα πιτς στο 31ο γύρο για να αλλάξει σε στεγνά.

Ο Ρικιάρντο ήταν τόσο γρήγορος σ’αυτόν τον γύρο που έμεινε μόνος του στην πίστα χωρίς τον Χάμιλτον μπροστά του, που ήταν σίγουρο ότι θα έβγαινε στην πρώτη θέση μετά το δικό του πιτ στοπ, το οποίο συνέβη ένα γύρο αργότερα, στον 32ο. Ένα καταστροφικό πιτ στοπ της ομάδας του όμως, η οποία δεν είχε έτοιμα τα λάστιχα για την αλλαγή, κόστισε στον Ρικιάρντο περισσότερα από 10’’ και τον έριξε στη δεύτερη θέση, ελάχιστα πίσω από τον Χάμιλτον. Ο Ρικιάρντο έκανε στη συνέχεια ό,τι μπορούσε για να περάσει τον Χάμιλτον (σχεδόν ακούμπησαν στην έξοδο του καινούργιου σικέιν, μετά το τούνελ), αλλά ο Βρετανός δεν έκανε κανένα λάθος, κράτησε τη θέση του, κι έτσι πήρε την πρώτη του νίκη για το 2016 και 44η της καριέρας του. Ήταν επίσης η δεύτερη νίκη του στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ο Ρικιάρντο ήταν εμφανώς στεναχωρημένος στο τέλος, καθώς αισθανόταν ότι για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά την Βαρκελώνη, ένα λάθος της ομάδας του, του στέρησε τη δυνατότητα για νίκη.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε με την Force India, ένας εντυπωσιακός Σέρχιο Πέρες, o οποίος συγχρόνισε άψογα τα δικά του πιτ στοπ για να κατακτήσει το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, πέμπτος ένας επίσης εντυπωσιακός Φερνάντο Αλόνσο με McLaren, ενώ έκτος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη δεύτερη Force India, μπροστά από τον πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος Νίκο Ρόσμπεργκ.

Οι Κάρλος Σάινθ, Τζένσον Μπάτον και Φελίπε Μάσα συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 στις 12 Ιουνίου, στον Καναδά.

The post GP Μονακό: Επιστροφή στις νίκες για τον Χάμιλτον appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα