S. Zeitung: Ο Σόιμπλε κληροδοτεί στον διάδοχο του το ελληνικό χρέος

21:48 29/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών μετά τις γερμανικές εκλογές του 2017, δεν είναι να το ζηλεύεις, διότι θα πρέπει να συζητήσει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους,, αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου «Σιντόιτσε Τσάιτουνγκ» (Süddeutsche Zeitung).

«Ο Σόιμπλε κατάφερε στις Βρυξέλλες να επικρατήσει προσωρινά ηρεμία

στο θέμα της Ελλάδας. Προτίμησε να δώσει πολλά δισ. ευρώ για επάρκεια ρευστού στην Αθήνα μέχρι τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017. Τις παραχωρήσεις Σόιμπλε, χρεώνεται όμως η επόμενη κυβέρνηση του Βερολίνου», σχολιάζεται στο δημοσίευμα.
«Ο υπουργός παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από την Ελλάδα. Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι συγκατατέθηκαν να το μειώσουν το 2018. Ο διάδοχός του επιφορτίζεται όμως τη δύσκολη πορεία προς το γερμανικό κοινοβούλιο, την οποία απέφυγε τώρα ο Σόιμπλε», σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι να ξεκαθαρίσει αυτήν τη συμφωνία κατά τον γερμανικό προεκλογικό αγώνα. Διότι το ΔΝΤ, αντίθετα από το πώς το παρουσιάζει ο Σόιμπλε, συνεχίζει να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα βοήθειας. Αν το ΔΝΤ αποχωρήσει , τότε οι κυβερνώντες Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/ CSU) θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, και μάλιστα επικίνδυνα κοντά στις εκλογές», καταλήγει το γερμανικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ:Süddeutsche Zeitung

The post S. Zeitung: Ο Σόιμπλε κληροδοτεί στον διάδοχο του το ελληνικό χρέος appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα