“FLEA MARKET & STREETFOOD SKG” Μια μεγάλη υπαίθρια αγορά στη Θεσσαλονίκη

13:04 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μεγάλη υπαίθρια αγορά, το “FLEA MARKET & STREETFOOD SKG” στην οποία θα συμμετέχουν ιδιώτες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και επαγγελματίες σε μια ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, vintage αντικείμενα και έπιπλα, έργα τέχνης, παιχνίδια, μικροαντικείμενα κ.α. σε τιμές ευκαιρίας στήνεται το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στον υπαίθριο χώρο του Μύλου.

Οι flea markets, οι υπαίθριες

αγορές, στις οποίες μπορείς να αγοράσεις αλλά συχνά και να ανταλλάξεις, είναι κάτι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό και είναι μεγαλύτερες σε συμμετοχή και… εκθέτες από τα γνωστά μας στην Ελλάδα παζάρια.

Ο Κωστής Καρατζιάς από την ομάδα Upnloud, που το διοργανώνει, μίλησε στο ΕΡΤ3social για την αρχική ιδέα της διοργάνωσης «Πλέον νιώθουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην πόλη μας κάτι που νιώθουμε ότι λείπει και θα βοηθήσει να αλλάξει η… κοντόφθαλμη νοοτροπία μας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πράγματα, να μάθουν την εναλλακτική χρήση παλιών αντικειμένων, την αξία του παλιού και τη χαρά να το μεταποιείς σε κάτι νέο. Να διασκεδάσουν όλοι μαζί, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μέσω της γεύσης του street food, αλλά και να ανοίξουν τα μάτια στα προβλήματα των γύρω μας βοηθώντας αστέγους, μετανάστες και αδέσποτα».

Στην ενότητα τoυ Street food επαγγελματίες μάγειρες ετοιμάζουν όσο το δυνατόν περισσότερες «γεύσεις του δρόμου».

Θα υπάρχουν ακόμη: χώρος φύλαξης και παιχνιδιών για τα παιδιά, μουσικές εκδηλώσεις με DJs και συγκροτήματα, χώρος ενημέρωσης για το προσφυγικό και συλλογής αγαθών για πρόσφυγες και άστεγους και χώρος για φιλοζωικές οργανώσεις για ενημέρωση και διάθεση αδέσποτων ζώων

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Ντέμης Σαμαράς μιλά με αισιοδοξία για τους στόχους της ομάδας, η οποία τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται στη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. Η αγάπη για τη μουσική, τον πολιτισμό και η κοινωνική τους ευαισθησία, τους δημιούργησε την επιθυμία να οργανώσουν τα δικά τους events, με τη δική τους αισθητική και δωρεάν ή χαμηλή τιμή εισόδου «Το Flea Market & Street Food, θα πραγματοποιηθεί 3 φορές κατά την διάρκεια του έτους, κάθε φορά σε διαφορετικό χώρο (mobile flea markets) και ήδη η ανταπόκριση του κοινού ξεπερνά τις προσδοκίες μας, καθώς αναμένουμε τουλάχιστον 7,000 επισκέπτες!»

Περισσότερες πληροφορίες στο

.

Keywords
Τυχαία Θέματα