«Στις δημοκρατίες δεν αποφασίζει ένα σχολείο ή μια γειτονία για το που θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα»(video)

13:04 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να λειτουργήσουν με τη δημοκρατική νομιμότητα, κάλεσε ο υπουργός παιδείας Νίκος φίλης, τα μέλη του συλλόγου γονέων του 5ου Δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, που προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη με την απόφαση τους, να μην δεχθούν την φοίτηση προσφυγόπουλων.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ ο κ. Φίλης, τόνισε ότι δεν τίθεται υπό την κρίση των συλλόγων ή των τοπικών συμβουλίων το αν θα πάνε τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο. Το κράτος ορίζει με οδηγό το διεθνές και το εσωτερικό δίκαιο και την εσωτερική έννομη τάξη τους όρους εγκατάστασης,

περίθαλψης και υποδοχής, των προσφύγων

Στις αιτιάσεις για θέματα υγείας και υγιεινής Ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε ότι το κράτος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Εξήγησε επίσης ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πηγαίνουν στο σχολείο μετά το μεσημέρι σε τάξεις Υποδοχής για να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, λίγα Ελληνικά και μια άλλη ξένη γλώσσα.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα και καμία ανησυχία τόνισε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής. Το υπουργείο οφείλει να προστατεύσει, σημείωσε ο κ.Παντής, την υγεία όλων των παιδιών και κάνει τους εμβολιασμούς που πρέπει να γίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα