Το στέλεχος της ΝΔ, η «μουσουλμανοποίηση της Λέσβου» και οι αντιδράσεις

11:49 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιδράσεις προκαλεί η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ, πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, πρώην προέδρου της ΕΛΜΕ και διευθυντή σχολείου Αλέκου Κουτσαντώνη, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση για δημιουργία κίνησης ενάντια «στη μουσουλμανοποίηση της Λέσβου». Γράφει στο facebook «Καλώ όσους ενδιαφέρονται για τη δημιουργία κίνησης πολιτών ενάντια στη πολιτική της μουσουλμανοποίησης

της Λέσβου να έρθουν σε επαφή μαζί μου» και ξεσηκώνει αντιδράσεις τόσο από τον πολιτικό όσο και από τον εκπαιδευτικό χώρο.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κάνει λόγο για «ανεύθυνες ακροδεξιές αντιλήψεις, πυροδοτώντας το κλίμα ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας». Συγκεκριμένα, αναφέρει, «Μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση μια τέτοια ανάρτηση του προβεβλημένου στελέχους του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης και μάλιστα εκπαιδευτικού, διευθυντή σχολικής μονάδας. Υπάρχει δηλαδή θέμα μουσουλμανοποίησης της Λέσβου και δεν το ξέρουμε; Είναι αυτό επίσημη άποψη της τοπικής ΝΔ και αν όχι, καλύπτει η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ την άποψη αυτή του στελέχους της; Είναι δυνατόν σε μια τόσο κρίσιμη φάση της διαχείρισης του προσφυγικού, να διατυπώνονται τόσο ανεύθυνες ακροδεξιές αντιλήψεις, πυροδοτώντας το κλίμα ακροδεξιάς μισαλλοδοξία». Τέλος τονίζει ότι αναμένει «με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επίσημη θέση της ΝΔ επ’αυτού..».

Keywords
Τυχαία Θέματα