Bόλος: Πιστοποίηση για τις παιδικές χαρές Άνω Λεχωνίων και Ν. Αγχιάλου

15:52 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρελήφθη από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Ειδικό Σήμα Πιστοποίησης Καταλληλότητας Λειτουργίας Παιδικής Χαράς που προορίζεται για τις δύο νέες παιδικές χαρές που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στις περιοχές Άνω Λεχωνίων και Νέας Αγχιάλου, που βρίσκονται δίπλα από τα πρώην Δημαρχιακά Κτήρια.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο νέες παιδικές χαρές πιστοποιήθηκαν από την ΕΒΕΤΑΜ ότι λειτουργούν σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας.

Η

Δημοτική Αρχή έχει ήδη παραδώσει στους δημότες τρεις νέες, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές (Χιλιαδού-είναι η πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά από το Υπουργείο Εσωτερικών σε ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δόθηκε προς χρήση στους πολίτες τον Ιούλιο του 2015, Άνω Λεχώνια, Νέα Αγχίαλος και Πορταριά) ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν εργασίες αποξήλωσης και ανακατασκευής των παιδικών χαρών σε Σέσκλο, Κατηχώρι και Αγριά.

Παράλληλα στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας είναι η έναρξη των εργασιών το αμέσως επόμενο διάστημα στις παιδικές χαρές στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στο Ελικοδρόμιο και στην παιδική χαρά στην διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου με Σπυρίδη ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συνοικίες. Συγχρόνως θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την πιστοποίηση τεσσάρων ήδη υπαρχουσών παιδικών χαρών στη Νέα Ιωνία.

Η παιδική χαρά στη Νέα Αγχίαλο

Οι νέες παιδικές χαρές είναι περιφραγμένες με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα πιστοποιημένα πια παιχνίδια της είναι τοποθετημένα πάνω σε πιστοποιημένο ποταμίσιο βότσαλο απολύτως εναρμονισμένο στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.

The post Bόλος: Πιστοποίηση για τις παιδικές χαρές Άνω Λεχωνίων και Ν. Αγχιάλου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα