Aπεργούν οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

18:55 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 6 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη συμπαράστασή της.

Όπως αναφέρει: «Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν:

•Την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε Αορίστου Χρόνου, διότι εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π.

και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.

•Την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού τους ζητήματος και άμεση Νομοθετική ρύθμιση για την λύση της πολύχρονης εργασιακής τους «ομηρίας». Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να συμμετέχουν μαζικά στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, στις 10.00 το πρωί, στην Πλατεία Συντάγματος».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «συμπαρατάσσεται στο πλευρό των Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζοντας την Απεργιακή Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 06/07/2017, ώρα 10:00 π.μ. και στο Υπουργείο Εσωτερικών, για τον Δίκαιο Αγώνα τους ενάντια στην πολυετή ομηρία των 3500 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σταθερά και αμετάκλητα Διεκδικούμε και Απαιτούμε για τους Συναδέλφους μας την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου, γιατί εργάζονται 15 χρόνια με πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ειδικών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση για την εργασιακή ομηρία μέσω Νομοθετικής Ρύθμισης από την Κυβέρνηση σύμφωνα με τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις της.
Φτάνει πια».

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου «στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι» και στην προκήρυξη της 24ωρη Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017″.

Keywords
Τυχαία Θέματα