2οι Διεθνείς αγώνες Κολύμβησης Βετεράνων: Ο παλιός είναι αλλιώς….

00:08 27/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ξεκίνησαν σήμερα στις Σέρρες οι 2οι Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης Βετεράνων (MASTERS) με την ονομασία «ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ».

Κολυμβητές που διακρίθηκαν στο παρελθόν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, που έκαναν ρεκόρ, πολλά από τα οποία γράφτηκαν στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, άνδρες και γυναίκες που διακρίνονται πλέον στον επαγγελματικό τους χώρο ξαναφόρεσαν μαγιό και σκουφάκι κι έπεσαν στην πισίνα του κολυμβητηρίου της πόλης των Σερρών αποδεικνύοντας

σε όλους μας ότι ο αθλητισμός είναι ένα πολύτιμο εφόδιο στην μετέπειτα ζωή του κάθε ανθρώπου ενώ οι βετεράνοι αθλητές με τις επιδόσεις τους έδειξαν ότι ο… παλιός είναι αλλιώς.

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των βετεράνων κολυμβητών

Στους αγώνες, οι οποίοι συνεχίζονται αύριο Κυριακή το πρωί, συμμετέχουν περισσότεροι από 110 κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των ηλικιών από Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.

Ο Αριστείδης Ιωαννίδης δεύτερος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα masters στο Λονδίνο

O Αριστείδης Ιωαννίδης βραβεύτηκε από τους διοργανωτές, τον Όμιλο Φίλων Κολύμβησης Σερρών, για την επιτυχία του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα masters στο Λονδίνο όπου είχε πάρει τη δεύτερη θέση στα 200 μέτρα πεταλούδα. Ο κ. Ιωαννίδης που ασχολείται 37 χρόνια με την κολύμβηση είπε στην ΕΡΤ Σερρών : «Είναι μια καταπληκτική διοργάνωση. Είναι χαρά να συμμετέχουν όλοι σε τέτοιους αγώνες. Έχει πολλές συμμετοχές, έχουμε έρθει πολλοί αθλητές από την Αθήνα, υπάρχουν αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Είναι μια γιορτή για την κολύμβηση». Όσον αφορά τους αγώνες masters στην Ελλάδα που κάθε χρόνο κερδίζουν και περισσότερους υποστηρικτές ο Έλληνας πρωταθλητής είπε: «Νομίζω ότι γενικά υπάρχει μια στροφή των Ελλήνων αλλά και σε άλλες χώρες προς τον αθλητισμό μετά τις αγωνιστικές ηλικίες, μετά τα 30 και τα 40, κάτι που είναι πολύ καλό ενώ κάθε χρόνο βλέπουμε και περισσότερους αθλητές. Απλά βλέπω ότι στην Ελλάδα οι αγώνες βασίζονται σε ιδιώτες, σε σωματεία που διοργανώνουν τους αγώνες, ίσως θα θέλαμε και περισσότερη στήριξη από την ομοσπονδία».

Ανήμερα της γιορτής του ο Στέργιος Πούλιος ανέβηκε στο βάθρο, όπως και ο Ιορδάνης Οικονόμου.

Όσο για τις συνθήκες που συνάντησε στις Σέρρες ο κ. Ιωαννίδης είπε: «Εγώ θυμάμαι σαν παιδί που είχα έρθει σε αυτήν την πισίνα. Τότε κολυμπούσα στη Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι πόσο μου είχε αρέσει αυτό το κολυμβητήριο αλλά δυστυχώς έχει αυτό το θέμα, είναι μόνο πέντε οι διαδρομές και είναι 25άρα, οπότε δεν μπορεί να ικανοποιήσει πολύ κόσμο. Φαντάζομαι ότι οι Σέρρες επειδή είναι μια μεγάλη πόλη θα χρειαστεί μια 50άρα πισίνα για να γίνει πιο σωστή δουλειά».

Ο Κύπριος Κώστας Χαίλης 1ος στα 100 μέτρα ελεύθερο ανδρών

Ο Κύπριος Κώστας Χαίλης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είναι πολύ καλό το επίπεδο των αγώνων. Υπάρχουν πολλοί καλοί αθλητές όπως οι Ιωαννίδης και Καπενής που βραβεύτηκαν. Στην κολύμβηση δεν υπάρχει ηλικία, όλοι προσπαθούν μέχρι εκεί που μπορούν, όταν θέλεις κάτι μπορείς να το κάνεις. Το βασικό είναι να υπάρχει θέληση. Πρώτη φορά έρχομαι στις Σέρρες και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ γιατί βλέπω ότι όλα είναι σωστά οργανωμένα και όλα είναι σε καλό επίπεδο. Όσο για τις Σέρρες είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και είναι σημαντικό ότι με την ενασχόληση με τον αθλητισμό γνωρίζεις ωραίες πόλεις».

Ακόμα μια διάκριση για τον Ζήση Γκράτσιο, τρίτος στα 400 μέτρα ελεύθερο (στη φώτο στον 2ο βατήρα)Το κλίμα ήταν γιορτινό με όλους να… αποθεώνουν τους νικητέςη απονομή των μεταλλίων στις νικήτριεςΚύπελλα και μετάλλια για τους νικητές
Keywords
Τυχαία Θέματα