Με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου η δίκη για το φονικό στην Αργολίδα

21:42 26/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την ίδια σύνθεση και με την Πρόεδρο των Πρωτοδικών να παραμένει στην έδρα της μετά από την απόρριψη του αιτήματος αποχής από την άσκηση των καθηκόντων της που υπέβαλε γιατί ένιωσε προσβεβλημένη ως άνθρωπος και ως δικαστής, συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης η πρωτόδικη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση δολοφονίας του ναυτικού Θ. Λάμπρου στην Κοιλάδα Ερμιονίδας τον Δεκέμβριο του 2014, με τη χήρα- σύζυγό του να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η κ. Πρόεδρος υπέβαλλε το αίτημα της -το οποίο συζητήθηκε από άλλο δικαστήριο με ομόβαθμο

δικαστή που χρειάστηκε να έρθει από άλλη περιοχή– μετά την κατάθεση αιτήματος εξαίρεσης της απο τη διεύθυνση της συζήτησης που υπέβαλλε η κατηγορουμένη μέσω των συνηγόρων της πριν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου για λόγους συμπεριφοράς και αμεροληψίας.

Το αίτημα εξαίρεσης απορρίφθηκε γιατί, όπως ανακοίνωσε ο κ. Εισαγγελέας -αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση του αιτήματος- «όλοι οι λόγοι που υπεβλήθησαν από την υπεράσπιση δεν θεμελιώνουν την εξαίρεση και όλα τα σημεία της αίτησης εξαίρεσης είναι ενέργειες της προέδρου στα πλαίσια της διαδικασίας που οφείλει να κάνει».

Ο κ. Εισαγγελέας μετά τις διαδοχικές συνεδριάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης για τη συζήτηση των αιτημάτων διαπίστωσε πως «είναι κρίμα που χάθηκε μια ολόκληρη μέρα που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί προς όφελος της ανεύρεσης της αλήθειας».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στο Μ.Ο.Δ. Τρίπολης στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2016 με την κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, του ιδιοκτήτη του σπιτιού και φίλου του άτυχου ναυτικού που τον βρήκε στην αυλή του να ψυχορραγεί, του γείτονα που άκουσε τη μέρα του συμβάντος δυνατές φωνές και συμπέρανε πως προέρχονταν από το ναυτικό και τη γυναίκα του και της αδερφής της κατηγορουμένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα