24ωρη απεργία στην Ιδιωτική Υγεία σε Αθήνα – Πειραιά την 1η Ιουλίου

18:03 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας ανακοίνωσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των κλαδικών Σωματείων εργαζομένων Αθήνας και Πειραιά, στο χώρο των εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία.

Το πρωί της 1ης Ιουλίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μετά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο συνεδριάσεων

του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στο «ΥΓΕΙΑ » (Μαρούσι).

Κεντρική διεκδίκηση της απεργίας είναι: «Να αποσυρθεί, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ (ΔΑ 5/2016). Η διαιτητική απόφαση, που ανακοίνωσε ο ΟΜΕΔ και έχει ισχύ Σύμβασης για τους εργαζόμενους στις κλινικές των ομίλων, αποτελεί ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης. Απαιτεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι αναδρομικά στους εργοδότες το επίδομα εξομάλυνσης για το 2016, που αντιστοιχεί σε ποσά από 900 – 3000 ευρώ! Επιβάλλει νέα μείωση στο βασικό μισθό -0,5%. Καταργεί το 5θήμερο κι επιβάλλει το 6ήμερο. Παγιώνει τον απαράδεκτο μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα