ΕΧPERIMENTAL CINEMA στην Ταράτσα του Θεάτρου Εμπρός

16:54 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το +Ινστιτούτο (Πειραματικών Τεχνών) παρουσιάζει δύο βραδιές πειραματικού κινηματογράφου με την επονομασία EXPERIMENTAL CINEMA στην ταράτσα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ (Ρ.Παλαμήδη 2, Ψυρρή), την Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 | Προβολή 2 ταινιών και συζήτηση με τον σκηνοθέτη Μark Norfolk

| έναρξη 21.ΟΟ

Ο Mark Norfolk είναι συγγραφέας και ανεξάρτητος σκηνοθέτης από την Βρετανία. Έχει κάνει ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και μεγάλου μήκους ταινίες και έχει συγγράψει θεατρικά έργα για τη σκηνή και το ραδιόφωνο. Γνωστός ήδη στο ελληνικό σινεφίλ κοινό με τις προηγούμενες ταινίες του Crossing Bridges (2006), και Ham and The Piper (2012), ο Mark Norfolk επιστρέφει στην Ελλάδα για μια προβολή-έκπληξη της τελευταίας του ταινίας Shadow Gene και της μικρού μήκους ταινίας Anonymity (2008), ενός “μικρού ποιητικού αριστουργήματος” όπως χαρακτηρίστηκε από το Tribeca Film Institute.ΑΝΟΝΥΜΙΤΥ (21 mins/ UK/ 2008/ Mark Norfolk)

H μικρού μήκους ταινία Αnonymity εξερευνά την δύναμη της αντεπίθεσης, μια δύναμη τόσο παλιά όσο και οι άνθρωποι. Πώς όμως εμείς ως άνθρωποι ζούμε τελικά με το φόβο, την προκατάληψη και μέσα στην καταπίεση; Στην ταινία του Μark Norfolk, τα ανώνυμα λόγια ανθρώπων που επιθυμούν έναν πιο δίκαιο κόσμο εμφανίζονται σε μια στιγμή, με μια εικόνα, σε έναν ήχο αλλά κυρίως με μια διάθεση θαρραλέας εξερεύνησης.

Ο φόβος, μας αναγκάζει να κρυφτούμε, να παραμείνουμε «ανώνυμοι», η ταινία εξερευνά το πώς ο φόβος γίνεται καταστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα