1η Μάη: Συνεχίζονται τα καλέσματα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα

10:24 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Από αναφορές σε θέματα σχετικά με τον κλάδο της Υγείας, αλλά και με σαφές αντιπολεμικό περιεχόμενο, χαρακτηρίζεται η Πρωτομαγιάτικη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΕΝΓΕ: «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά,

οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Εμείς οι Νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε μόνο μια διέξοδο. Μαζί με τον λαό στη πρώτη γραμμή του αγώνα για δωρεάν υγεία για όλους, για δικαιώματα στη εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας, τις ανάγκες μας!
Τιμούμε την Πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη».

Τη συμμετοχή της απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11.00 π. μ. ανακοίνσε η ΟΕΧΒΕ (ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας), τονίζοντας ότι: «Οι εργάτες του Σικάγου του 1886 μας δείχνουν το δρόμο».

Aπό την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων της ΑΜΣΤΕΛ καλεί στις 10πμ της Δευτέρας 1/5 στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση του παμε, αναφέροντας: «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά βαδίζοντας στον δρόμο που χαράχτηκε το 1886 και δεν είναι άλλος από τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ, τον μόνο δρόμο που υπάρχει για εμάς τους εργαζόμενους.
Αυτό είναι το νόημα, ο διαχρονικός φάρος της Πρωτομαγιάς, που όσο και αν προσπαθούν να το αλλοιώσουν δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά !
Αγωνιζόμαστε με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα