178 μάρτυρες κατέθεσαν στην υπόθεση Novartis

09:02 4/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 178 μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, με δωροδοκίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί, η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Ήδη, κλιμάκιο του FBI από την Αμερική, που άρχισε πρώτο τη διερεύνηση σκανδάλων σε πολλές χώρες βρίσκεται στην Ελλάδα,

και σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, προχωρούν την έρευνα για «μαύρο» χρήμα, που διακινήθηκε από το 2006 έως το 2014, προκειμένου 4.000 γιατροί δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, να συνταγογραφούν φάρμακα της Novartis.

Ήδη, πρώην υπάλληλοι της εταιρίας στην Ελλάδα έχουν καταθέσει στην Αμερική, και έχουν προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, και βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας.

Υπάλληλος της εταιρίας, που τώρα εργάζεται στα κεντρικά στη Βασιλεία της Ελβετίας, φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανήμερα την Πρωτοχρονιά, από τον 13ο όροφο κεντρικού ξενοδοχείου στην Αθήνα, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ζητούσε επίμονα από τους αστυνομικούς που τον απέτρεψαν, να επικοινωνήσει με την εισαγγελέα Ελένη Ράικου.

Στα γραφεία της Novartis πριν από λίγες ημέρες, έγινε έφοδος από την οικονομική εισαγγελία , και κατασχέθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την έρευνα.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναφέρει, ότι η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος..

Η δήλωση της εταιρείας Novartis ήταν:«Εχουμε λάβει γνώση του δημοσιεύματος, και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Δεν σχολιάζουμε, μη εμπεριστατωμένες πληροφορίες».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση:Εισαγγελική έρευνα για τη Novartis – Καταγγελίες για μίζες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα