Εν αναμονή του «σιβηρικού αντικυκλώνα»

08:36 4/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δύο φορές πιο έντονη θα είναι η αίσθηση κρύου σε σχέση με την προηγούμενη εισβολή», διευκρινίζει στην ΕΡΤ ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ωστόσο η ψυχρή μάζα που έχει κάνει ήδη την εμφάνιση της στα βόρεια Βαλκάνια «δεν συνιστά μη φυσιολογικό για την εποχή φαινόμενο».

Την Παρασκευή, ανήμερα των Φώτων, «η Ελλάδα θα είναι χωρισμένη στα δύο», προβλέπει η τμηματάρχης της ΕΜΥ,

Χρυσούλα Πέτρου. «Φανταστείτε μία νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Μεθώνη όπου από τη μία πλευρά θα χιονίζει και από την άλλη θα βρέχει, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα». Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα συμβάλλουν στην εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική αναμένεται πτώση από τους 3 βαθμούς στους μείον 5, ενώ τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων θα είναι ισχυρά.

Σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου θα αρχίσει η εξασθένισή τους στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στη συνέχεια οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Στις περισσότερες περιοχές ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας όπου το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και -20 βαθμούς Κελσίου.

Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ καθώς και την ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. (www.civilprotection.gr)

Σχετική είδηση:Θεοφάνεια με παγωνιά – Απαραίτητες οι αλυσίδες σε 15 νομούς (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα