Kατηγορούνται για προώθηση στοιχημάτων video games

Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν δύο Βρετανοί που κατηγορούνται για αδικήματα που διέπραξαν βάσει του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών, σε μια δίκη η οποία είναι η πρώτη στη χώρα που αφορά σε στοιχήματα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, ο Κρεγκ Ντάγκλας και ο Ντίλαν Ρίγκμπι, οι οποίοι είναι και οι δύο από το Έσσεξ, κατηγορούνται για την προώθηση στοιχημάτων και τη διαφήμιση παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ντάγκλας δημιουργεί και αναρτά στο YouTube

βίντεο με σχολιασμό για video games και φέρει το ψευδώνυμο Nepenthez.

Ο ίδιος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για πρόσκληση ανηλίκων σε στοιχήματα. Η υπόθεση των δύο ανδρών αναβλήθηκε έως τις 14 Οκτωβρίου.

Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών της Βρετανίας, η οποία και κατέθεσε μήνυση κατά των δύο ανδρών, διενεργεί εδώ και πολύ καιρό έρευνα σχετικά με την άνοδο των στοιχημάτων στα video games. Σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί επίσης τους γονείς ότι τα παιδιά τους είναι πιθανόν να εθιστούν σε τέτοιου είδους στοιχηματικές δραστηριότητες, όπως είναι τα εικονικά αγαθά, δηλαδή όπλα ή εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες των video games και αποτελούν χαρακτηριστικό πολλών δημοφιλή παιχνιδιών.

Υπολογίζεται ότι η παγκόσμια αγορά στοιχημάτων εντός των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αξίζει περίπου 4.67 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα