Ζιπέ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές – Για μένα είναι πολύ αργά

13:01 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέν Ζιπέ ανακοίνωσε τα μελλοντικά του σχέδια ενώ αναμενόταν να αναφερθεί στην υποψηφιότητά του στη γαλλική προεδρία ζητώντας την παραίτηση του Φρανσουά Φιγιόν. Ωστόσο, διέψευσε τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, προσθέτοντας ωστόσο πως «η εμμονή» του Φιγιόν οδηγεί σε «αδιέξοδο».

«Για μένα είναι πολύ αργά. Σας το επιβεβαιώνω σήμερα, δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία».

Με τη δήλωση αυτή ο Αλέν Ζιπέ

ορίζει ξεκάθαρα τη θέση του αρνούμενος να επωμισθεί την ευθύνη της εφεδρικής λύσης, χωρίς να του το ζητήσει ο ίδιος ο Φιγιόν, αποσύροντας την υποψηφιότητά του.

Ο Αλέν Ζιπέ παίρνει δημοσίως τον λόγο και δεν θεωρείται τυχαίο ότι είναι μετά τη χθεσινή συγκέντρωση του Φιγιόν στο Τροκαντερό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φιγιόν σε νέες χθεσινοβραδινές δηλώσεις του επέμεινε ότι δεν παραιτείται κι έριξε τα καρφιά του προς τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας που ήρθε δεύτερος στην εσωκομματική μάχη για το χρίσμα του υποψηφίου των προεδρικών εκλογών λέγοντας πως «αν ήθελαν τον Αλέν Ζιπέ, θα είχαν ψηφίσει τον Αλέν Ζιπέ».

Πάντως η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Φιγιόν είχε επιτυχία καθώς σύμφωνα με την αστυνομία συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 50.000 υποστηρικτές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα