Σαββίδης και ΟΠΑΠ προσφέρουν ζεστό χρήμα σε MEGA και ALPHA

Μπαίνοντας στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα χρειαστούν φρέσκο χρήμα για να συνεχίσουν να στέκονται στα πόδια τους.

Το ερώτημα όμως είναι ποιοι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να συντηρήσουν τα κανάλια τους και να τα κρατήσουν όρθια, αλλά και ποιοι άλλοι, νέοι επιχειρηματίες προτίθενται να επενδύσουν κεφάλαια στην τηλεόραση… γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το συγκεκριμένο είδος επένδυσης είναι αρκετά

προβληματικό τα τελευταία χρόνια.

Παρά τη δυσμενή κατάσταση της αγοράς όμως και ειδικότερα των media… Υπάρχουν υποψήφιοι επενδυτές! Φάνηκε πέρυσι το καλοκαίρι με την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών. Τρεις νέοι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν με διάθεση να τοποθετήσουν χρήματα και το απέδειξαν εμπράκτως!

Με εξαίρεση λοιπόν την περίπτωση Καλογρίτσα… Μαρινάκης και Σαββίδης έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αποδεικνύοντας ότι επιθυμούν να εισέλθουν δυναμικά στα media. Οι εξελίξεις όμως τους πρόλαβαν και ανέτρεψαν τα σχέδια τους!

Παρόλα αυτά όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τηλεόραση η δυνατότητα και κυρίως οι ευκαιρίες δεν λείπουν… Το αντίθετο μάλιστα, αφού τόσο οι συγκεκριμένοι δυο επιχειρηματίες όσο κι άλλοι, έχουν γίνει αποδέκτες σχετικών αιτημάτων!

Συγκεκριμένα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης έχει εκφράσει την επιθυμία του να εισέλθει στα ΜΜΕ, επενδύοντας στον ΠΗΓΑΣΟ και στο MEGA και μάλιστα σε μια συγκυρία εξόχως κρίσιμη και για τα δυο «μαγαζιά»!

Ενώ αντίστοιχα, σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ με τον Δημήτρη Κοντομηνά για την εξαγορά ποσοστού στον ALPHA.

Είναι φανερό λοιπόν και στις δυο περιπτώσεις ότι πρόκειται για φρέσκο χρήμα απαραίτητο – για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αναζωογονηθούν οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Προφανώς είναι άλλες οι ανάγκες του ALPHA και άλλες του MEGA, όπως επίσης και διαφορετικές οι αιτίες για κάθε σταθμό, που καθιστούν αναγκαία τη στήριξη… Ωστόσο και οι δυο σε αυτή τη φάση χρειάζονται, οι μεν τη ρευστότητα από τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και οι δε ένα νέο επενδυτή όπως ο Ιβάν Σαββίδης για να καλύψει στην ΑΜΚ το κομμάτι του ΠΗΓΑΣΟΥ και του ΔΟΛ.

The post Σαββίδης και ΟΠΑΠ προσφέρουν ζεστό χρήμα σε MEGA και ALPHA appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα