Υποψίες για εμπλοκή UEFA στα Panama Papers – Έφοδος της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της

20:19 6/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Η ελβετική αστυνομία έκανε την Τετάρτη έφοδο στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.

Προηγήθηκε η αποκάλυψη ότι το όνομα του Τζιάνι Ινφαντίνο εμπλέκεται στο οικονομικό σκάνδαλο «Panama Papers» οι αρχές της χώρας μετέβησαν στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναζητώντας τα συμβόλαια που υπέγραψαν οι ιθύνοντες της UEFA με την εταιρία Cross

Trading / Teleamazonas.

Η Ομοσπονδία επιβεβαίωσε την εν λόγω είδηση τονίζοντας πως θα συνεργαστεί πλήρως με τις Αρχές παρά το γεγονός ότι ο Ινφαντίνο έχει διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σήμερα δεχτήκαμε μία επίσκεψη από την ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, που είχε στα χέρια της ένταλμα που ζητούσε να δει τα συμβόλαια μεταξύ της UEFA και της Cross Trading/Teleamazonas. Όπως είναι φυσικό η UEFA παρέδωσε όλα στα στοιχεία και συνεργάζεται πλήρως», τονίζεται στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ο Ινφαντίνο έχει συνυπογράψει συμβάσεις με εταιρία, η οποία ανήκει στον Ούγκο Τζίνκις που τον περασμένο Μάιο είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε απάτη ύψους 124 εκατομμυρίων ευρώ ως «λάδωμα» προκειμένου να διατηρήσει τα τηλεοπτικά και εμπορικά δικαιώματα διοργανώσεων. Τα έγγραφα του Παναμά (Panama Papers) δείχνουν ότι πριν από μία δεκαετία όταν ο Ινφαντίνο ήταν διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της UEFA η Ομοσπονδία πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων – μεταξύ των οποίων και το Champions League – στη Νότια Αμερική, σε μια εταιρία από την Αργεντινή, την Cross Trading. Εν συνεχεία η συγκεκριμένη εταιρία μεταπώλησε τα δικαιώματα στην Teleamazonas (θυγατρική της Full Play) έναντι ποσού το οποίο ήταν 3-4 φορές μεγαλύτερο από το αρχικό.

Η εταιρία Full Play ανήκει στον Ούγκο Τζίνκις, ο οποίος μαζί με τον γιο του, Μαριάνο, είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Αργεντινή.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην απομάκρυνση και τιμωρία του Σεπ Μπλάτερ εμπλέκονταν επίσης off shore εταιρεία που είχε σχέσεις με μία από τις παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα