Ξετυλίχθηκε το κουβάρι στη δολοφονία του καταψύκτη – Όλες οι λεπτομέρειες

17:28 5/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Η Βουλγάρα πρώην σύζυγος του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού, η σορό του οποίου που βρέθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2016 σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα μέσα σε καταψύκτη είναι η δολοφόνος του.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι έρευνες της ασφάλειας μετά την εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού. Εξ αρχής οι υποψίες είχαν πέσει στην 49χρονη, η οποία όπως φαίνεται τον δολοφόνησε λόγω των μακροχρόνιων προστριβών που είχε μαζί του.

Συνεργός στην ανθρωποκτονία ήταν μία 26χρονη φίλη της επίσης Βουλγάρα. Η εμπλοκή της – που σύμφωνα με πληροφορίες – προέκυψε, χάρη σε ένα αποτύπωμά της που

βρέθηκε στα Κάτω Πατήσια όπου έμενε. Επίσης ακόμη στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 29χρονος Ρουμανίας και δύο ομοεθνείς του.

Τους Ρουμάνους συνέστησε η 26χρονη στην φίλη της για να την βοηθήσουν να δολοφονήσουν τον άτυχο ναυτικό. Κατηγορούμενος, για υπόθαλψη εγκληματία στην υπόθεση, είναι και ένας 32χρονος Βούλγαρος, έγκλειστος των Φυλακών Νιγρίτας Σερρών.

Η σύζυγος του ναυτικού προκειμένου να διαπράξει την ανθρωποκτονία, ζήτησε τη βοήθεια της 26χρονης, η οποία της σύστησε για το σκοπό αυτό τον 29χρονο υπήκοο Ρουμανίας, καθώς και δύο άγνωστους μέχρι στιγμής ομοεθνείς του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία. Παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος της 49χρονης Ανέλια Αλεσάντροβα, της 26χρονης φίλης της και του 29χρονου Ρουμάνου.

Συνελήφθη η 26χρονη Βουλγάρα, η οποία οδηγήθηκε το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών στο εξωτερικό.

Τι βρήκε ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, ενώ από την τοξικολογική εξέταση διαπιστώθηκε η ύπαρξη οινοπνεύματος και αγχολυτικού-υπνωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος στον οργανισμό του θύματος.

Τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον φίμωσαν με μια πετσέτα μέχρι που πέθανε. Έπειτα ο καταψύκτης έγινε ο τάφος του.

Αρχές Ιανουαρίου του 2015 όλοι οι δράστες μετέβησαν στην Καλλιθέα, στο διαμέρισμα της 49χρονης, η οποία κάλεσε το θύμα να την επισκεφθεί με την πρόφαση ότι ο γιος τους ήταν άρρωστος. Όταν ο 62χρονος μπήκε στο διαμέρισμα, τον χτύπησαν, του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και του κάλυψαν το κεφάλι με πανί. Στη συνέχεια πήγαν στην οικία του θύματος προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή.

Μετά την ανθρωποκτονία η 49χρονη έψαχνε να αγοράσει έναν καταψύκτη, τον οποίο μετέφερε στο διαμέρισμά της ο 32χρονος Βούλγαρος, που κατηγορείται για υπόθαλψη. Στη συνέχεια από κοινού, τοποθέτησαν μέσα σε αυτό, τη σορό του θύματος και ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα