Βρυξέλλες: Μάχες σώμα με σώμα ακροδεξιών με τις αστυνομικές δυνάμεις (ΕΙΚΟΝΕΣ)

18:57 27/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Ναζιστικές οργανώσεις μετέτρεψαν την Κυριακή το μεσημέρι το κέντρο των Βρυξελλών σε πεδίο μάχης.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων άρχισαν να επιτίθενται φραστικά σε μουσουλμάνους κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς μπροστά τους. Η αστυνομία τότε αναγκάστηκε να κινηθεί επιθετικά κατά των διαδηλωτών, άρχισαν

οι συγκρούσεις σώμα με σώμα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και μάνικες νερού προκειμένου να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς διαδηλωτές.

Σήμερα ( Κυριακή) ήταν προγραμματισμένο να γίνει «πορεία της ειρήνης», από δεκάδες ομάδες που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα συμμετείχαν χιλιάδες Βέλγοι – και όχι μόνο – πολίτες για να τιμήσουν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Τρίτης. Ωστόσο, απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας από τον δήμαρχο των Βρυξελλών και το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ακροδεξιοί, που σκόπευαν να προχωρήσουν σε αντιδιαδήλωση, αγνόησαν τις επίσημες οδηγίες και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μεταναστών και διαδήλωσαν την αξίωσή τους να απομακρυνθούν από τη χώρα όλα τα «ξένα στοιχεία», με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο και στο μετρό της πόλης.

Νωρίτερα, μία ομάδα από αυτούς είχαν επιτεθεί και ξυλοκοπήσει έναν μελαμψό άνδρα, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος, τη λάθος ώρα.

Οι χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο χώρο του μνημείου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ενώ στο σημείο μία ομάδα μασκοφόρων ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές, φωνάζοντας «Εδώ είναι το σπίτι μας, δεν μπορείτε να μας σταματήσετε».

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση RTBF υπήρχαν έως και 1.000 χούλιγκαν φορώντας μαύρα μπλουζάκια στην πλατεία. Ακολούθησαν συγκρούσεις υπήρξαν μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών. Το μνημείο για τα θύματα και τα λυολούδια ποδοπατήθηκαν από τους ακροδεξιούς διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα