Γερμανία – Οι διακινητές ανοίγουν νέους δρόμους μετά το σφράγισμα συνόρων

18:31 27/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά το οριστικό σφράγισμα της βαλκανικής οδού για τους πρόσφυγες, οι διακινητές επανασχεδιάζουν τους δρόμους φυγάδευσης προσφύγων προς τη δυτική Ευρώπη καθώς σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, η ζήτηση για εναλλακτικές διαδρομές προς την κεντρική Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (είναι η κυριακάτικη FAZ), οι νέες διαδρομές θα ξεκινούν από την Τουρκία και την Ελλάδα και θα οδηγούν στην Ιταλία μέσω της ανατολικής Μεσογείου.

Οι

σχετικές επιχειρήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μαζικά στις αρχές Απριλίου, γράφει η εφημερίδα, που επικαλείται διακινητές «τα τηλέφωνα των οποίων δημοσιεύονται στο facebook».

Ως τόποι απόπλου των ψαροκάικων αλλά και μικρών εμπορικών πλοίων αναμένεται να χρησιμοποιηθούν η Αττάλεια και η Μερσίνη, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά και η Αττική.

Οι οδηγίες προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι να μένουν κρυμμένοι κάτω από το κατάστρωμα έως ότου τα σκάφη περάσουν σε διεθνή ύδατα. Η «ταρίφα» που χρεώνουν οι διακινητές είναι μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την FAS, ορισμένοι διακινητές «προσφέρουν» ακόμη και δύο δρομολόγια την εβδομάδα αλλά και μεταφορά ακόμη και 200 ατόμων ανά σκάφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα