Βουλευτές ΝΔ κατά Πολάκη: Να μας απαντήσει στη Βουλή για προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

19:17 4/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Τριάντα έξι βουλευτές της ΝΔ στρέφουν και πάλι τα βέλη τους εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητούν ο κ. Πολάκης να απαντήσει σε ερώτηση για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές της ΝΔ

κάνουν λόγο για «φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι σε παλαιότερη ερώτησή τους για το θέμα, «ο κ. Πολάκης, κατά παράβαση του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, θεώρησε σκόπιμο απλώς να παραπέμψει τους αιτούντες βουλευτές στα πρακτικά προηγούμενης συζήτησης, αποφεύγοντας να απαντήσει στο σχετικό αίτημα. Μπορεί οι προτεραιότητες του αναπληρωτή υπουργού να είναι οι λεκτικές επιθέσεις στον τύπο ή οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του σε κομματικές εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τη θεσμική υποχρέωση […] να αναφέρεται στο Σώμα με σεβασμό».

Παράλληλα, με την επιστολή ασκείται γενικότερη κριτική στην κυβέρνηση, αφού γίνεται λόγος για «κατάχρηση στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, πρωτοφανές χαμηλό ποσοστό των απαντήσεων επί επίκαιρων ερωτήσεων, παρείσφρηση σε κάθε νομοσχέδιο μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών, η αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων λίγο πριν την ψήφισή τους με την εσφαλμένη εφαρμογή της νομοτεχνικής βελτίωσης».

Οι βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν την ελπίδα ο Πρόεδρος του σώματος να επιτελέσει «τον υπερκομματικό σας ρόλο και με τις κατάλληλες συστάσεις σας να διακοπούν οι στρεβλές και αντικοινοβουλευτικές πρακτικές από μέλη της κυβέρνησης που απαξιώνουν τους θεσμούς και προσβάλλουν το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα